Dobré dopoledne, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 legendySobota se na plumlovské pláži U Vrbiček nesla ve znamení legend české i zahraniční hudební scény. Revivalové kapely  KATAPULT, JIŘÍ SCHELINGER, BON JOVI, JOE COCKER, , AC/DC a BEATLES si na pódiu řádně zařádily a několika stovkám pravověrných fanoušků klasické rock music zpříjemnily letní podvečer.

Slibný začátek

Dokonalé letní počasí, skvělá hudba, parta přátel a výborné jídlo a pití, tak by se dal ve zkratce shrnout už šestý ročník tradičního festivalu revivalových kapel Legendy se vrací, který letos nabídl rockovým fajnšmekrům k poslechu opravdové lahůdky. První návštěvníky festivalu uvítala svým vystoupením známá prostějovská kapela 3P a pak už pódium patřilo pokračovatelům slavného odkazu hudebních velikánů. Skupina KATAPULT revival si k radosti publika ověřila, jestli si děti mají kde hrát a revivalová skupina Jiřího Schelingera ani tentokrát nezapomněla na jahody mražený. Za vydatnou pěveckou výpomoc si publikum  vysloužilo potlesk od všech členů kapely Láďa Tomis & Jiří Schelinger revival band z Ostravy, kteří si stejně jako ‚revivaloví katapulti‘ ověřili přízeň fanoušků ještě za světla.

Rockový večer

S ubývajícím světlem si na pláž U Vrbiček našla cestu další várka příznivců kvalitní hudby. Po zástupcích české hudební scény na poli revivalových kapel obsadili pódium představitelé zahraničních hvězd a tak bylo rozhodně čemu tleskat. „Ti Ostraváci byli výborní, ale jsem hrozně zvědavý na Joe Cockera,“ nechal se slyšet návštěvník Marek, který na festival dorazil spolu s přítelkyní. A Joe Cocker v podání Jindry Houdka rozhodně nezklamal. „Kdy vám tady konečně napustí tu vodu?“ zavtipkoval si představitel rockové legendy s nezaměnitelným chraplavým hlasem na konto prázdné přehrady. Ve velkém stylu se předvedla i jedna z hvězd loňského festivalu, kapela BON JOVI revival. „Super zážitek, jen škoda, že všichni mají na vystoupení jen tak málo času,“ posteskla si paní Jana, když kapelu BON JOVI, vystřídali drsní rockeři z AC/DC revival, kteří svou velkolepou music show dostali přítomné publikum skutečně do varu. Třešničkou na vyšperkovaném hudebním dortu sobotního festivalu bylo vystoupení revival kapely BEATLES. „Nečekala jsem, že budou tak perfektní,“ hodnotila vystoupení ‚legendárních brouků‘ paní Alice z Prostějova a paní Věra z Mostkovic, „i ty kostýmy mají dokonalé.“

Festivalová atmosféra

Neodmyslitelnou součástí festivalu na pláži U Vrbiček se staly i hejna komárů, na které ale návštěvníci vyzráli po svém. „Komáři nemají rádi pivo, takže jsem za vodou,“ směje se jeden z návštěvníků akce. Přes ranní bouřkovou výstrahu se festival konal pod širým nebem a i to se odrazilo na návštěvnosti akce. Vždyť kdo by seděl doma, když si může typicky letní odpoledne a večer vychutnat současně s řádkou skvělých songů a zavzpomínat na rockové legendy, které ovlivnily hudební svět? „Byli jsme tu už loni a moc se nám tu líbilo. Je tu výborná hudba, dost jídla i piva a počasí je taky super,“ hodnotí akci babičky Iva a Zdeňka a dědové Mirek a Ivoš. „Tenhle festival je pro mě každé léto největší akcí,“ potvrzuje Michal Hovorka, který je pravidelným návštěvníkem festivalu od jeho začátku v roce 2008. „Hrají tu výborné kapely a já jsem rád, že mám možnost si je vyslechnout v příjemné atmosféře na jednom místě,“ chválil brněnský Joe Cocker alias Jindra Houdek výběr i kvalitu hudby. „Jsem maximálně spokojen, vzhledem k letošnímu výběru si tu dle mého názoru každý našel ten svůj hudební ‚šálek čaje‘ a myslím si, že to tak byl úžasný hudební zážitek pro všechny zúčastněné, kdo nepřišel mohl litovat,“ zhodnotil akci majitel pořadatelské agentury Hit Trade Petr Zlámal.

Komu byl sobotní festival nabitý špičkovými revival bandy málo, může si už 13. července dojít pro rockový nášup ROCK MEMORY VI., kde se představí kapely PLUS, QUERCUS, KONTAKT, KEKS, KATAPULT revival a letos poprvé i skupina ATD inspirovaná hudební tvorbou Pražského výběru. Více na www.hittrade.cz

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...