Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V kouzelném prostředí údoli Brodečky se utkalo 28 rodinných týmů

zelena stopa
Užít si úžasnou přírodu a zároveň naplno projevit soutěžního ducha mohli všichni, kteří v neděli o půl třetí dorazili do areálu Zahrádky v Prostějovičkách. V malebné obci ležící na hranici vojenského újezdu Březina se letos počtvrté konala soutěž Zelená stopa. Tu uspořádali členové občanského sdružení Sopka ve spolupráci s místními hasiči.

Vražedné převýšení, labyrint, hbité prsty, otec Fůra, Esmeralda, Tapinův závod, zběsilé koule, ráj symbolů a badminton. To bylo devatero stanovišť, na které narazili soutěžící, kteří se vydali po Zelené stopě v Prostějovičkách. Zajímavé klání prověřilo nejen jejich fyzickou kondici, ale i hbitost a bystrost.„Většinu disciplín každoročně vymýšlí Zuzana Kožňárková. Všichni hledíme na její vtipné a neotřelé nápady, které je radost realizovat. Zuzana je zároveň šéfkou občanského sdružení Sopka, jehož členové byli na jednotlivých stanovištích,” objasnila starostka Prostějoviček Zdeňka Růžičková. Letos se do soutěže zapojilo celkem osmadvacet rodinných týmů po dvou až čtyřech členech. Bojovali jak místní, tak i lidé z Prostějova. „Na katastru obce leží devadesát chat. Právě chalupáři jsou rádi, když u nás společně se svými dětmi mohou prožít i něco zábavnějšího, než je sekání trávy,” dodala Zdeňka Růžičková. Kromě vtipně vymyšlených soutěží musel být každý z účastníků Zelené stopy uchvácen zdejší přírodou. Trasa Zelené stopy totiž vedla kouzelným údolím potůčku Brodečka. Na závěr celé soutěže pak zvítězil každý, kdo voněl trávou, lesem a dobrodružstvím.

Parta nadšenců z občanského sdružení Sopka z Prostějoviček se řídí tvrzením Ernesta Hemingwaye, že „Velké ideály nepotřebují jen křídla, ale i terén, odkud by mohly vzlétnout.” Zároveň dokazují, že i v malé obci lze pořádat skutečně atraktivní akce. Příští akcí, která se bude v Prostějovičkách konat, bude zářijový čtvrtmaraton pro všechny amatérské nadšence „Mezi lesy”. Desetikilometrová trasa by měla vést i přímo vojenským újezdem Březina, kam je obvykle vstup zakázán, budoucnost akce tedy bude záležet i na jednání s armádou.

vrazedne prevyseni  raj symbolu  otec fura

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...