Dobré ráno, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 orionZbrusu nová multifunkční hala „Suprovka“ v Němčicích nad Hanou přečkala svou zatěžkávací zkoušku! Tou byl první ročník amatérské taneční soutěže Orion dancing Stars, na níž se sešly naděje z celé Moravy. Všichni pak tančili ze všech sil v kategoriích HIP HOP, ORIENT, DISCO a OSTATNÍ.

První ročník taneční soutěže pro amatérské taneční kolektivy, který se konal v sobotu 23. března, zaznamenal obrovskou účast, a to nejen ze strany publika, které až po strop zaplnilo zbrusu novou multifunkční halu, dětmi trefně pojmenovanou „Suprovka“, ale i od přihlášených skupin. Těch dorazilo na soutěžní klání třiadvacet a diváci se tak měli na co těšit...

Celkem 235 účastníků mělo příležitost předvést své umění v kategoriích HIP HOP, ORIENT, DISCO a OSTATNÍ a těžko říct, která z nich se těšila větší divácké a porotcovské přízni. „Nová hala je skvělá, chodíme sem hrát míčové hry, fotbal nebo florbal,“ nešetřil chválou Martin Horák, který přišel podpořit svou sestru Lenku z NH Crew Němčice n. H. při tanečním hiphopovém vystoupení.

„Podnět k uspořádání amatérské taneční soutěže vzešel právě od našich hiphopových tanečníků, kteří toužili změřit své síly s tanečníky z ostatních skupin. A protože náš předchozí projekt nevyšel, rozhodli jsme se to zkusit znovu. Byly to tři měsíce usilovné práce, nevěděli jsme, jaká bude odezva diváků a tanečních skupin z okolí. Navíc hala je i pro nás nová, takže na případné nedostatky budeme reagovat až v dalším ročníku soutěže. Ale teď musím říct, že se snad vše povedlo a jsem moc spokojená,“ uvedla potěšeně ředitelka DDM Orion Němčice nad Hanou Eva Bašková, která se ujala moderování celé soutěže.

Tu nakonec v absolutním pořadí pro sebe urvaly Bellynky z Oslavan, přičemž domácí taneční škola se prosadila jak v hip hopu, tak i v orient tancích. A byť to nevyšlo na nejvyšší stupínek, úsměv ve tvářích němčických nadějí byl oprávněný.

A nadšené reakce ze strany soutěžících i publika byly neklamnou známkou toho, že se první ročník opravdu bezpochyby vydařil. Všichni účastníci si z prvního ročníku Orion dancing Stars odnášeli drobné dárky a překvapení čekalo v závěru akce i na samotnou paní řídící, která si za sborového zpěvu „Hodně štěstí, zdraví...“ všech přítomných převzala z rukou jednoho z porotců narozeninový dort. „Blahopřeji všem vítězům a už teď vás zvu všechny příští rok na druhý ročník Orion dancing Stars,“ pozvala oslavenkyně všechny přítomné.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník si tuto akci rozhodně nenechá ujít!


 

VÍTĚZOVÉ Orion dancing Stars 2013:

Kategorie HIP HOP děti

1.místo:
TS Trips Litovel, 2. místo: NH Crew pokročilí - Němčice n. H., 3. místo: NH Crew začátečníci - Němčice n. H.

Kategorie HIP HOP junior

1. místo: Soundkids, Kojetín, 2. místo: NH Crew junior Němčice n. H.

Kategorie DISCO

1. místo: TS Kaster Litovel junior, 2. místo: TS Kaster Litovel děti

Kategorie ORIENT děti

1. místo: Bellynky Oslavany, 2. místo: Almira Němčice n. H.

Kategorie ORIENT junior

1. místo: Bellyteens Oslavany, 2. místo: Aisha Němčice n. H., 3. místo: Šipka Kroměříž.

Kategorie ORIENT HVK

1. místo: Rose Line Chropyně

Kategorie OSTATNÍ děti

1. místo: IN. D. Vyškov, 2. místo: ZŠ a MŠ Kostelec n. H., 3. místo: Roztleskávačky Kojetín

Kategorie OSTATNÍ junior

1. místo: IN. D. Vyškov, 2. místo: Cheerteens Oslavany, 3. místo: Freedance Kojetín

Absolutní vítěz soutěže

Bellynky Oslavany

12 orion1 12 orion2 12 orion3

 
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...