Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

47 country_balFOTOGALERIE Falešní hráči, karbaníci, rančeři, tuláci, saloonní vlci, barové dámy, trampové, vandráci, indiáni, kovbojové, trapeři, lovci a vůbec všichni, kteří mají rádi country, se v sobotu 17. listopadu sešli na devatenáctém country bále v sokolovně v Němčicích nad Hanou.

Že se ples koná ve státní svátek boje za svobodu a demokracii, poznali jeho návštěvníci hned při příchodu do sálu, kde dostali trikolóru. Také úvodní humorná scénka v podání herecko-kaskadérské skupiny Kántrošbáloš se ohlédla za událostmi, díky nimž je možné country bál pořádat, aniž by se jeho organizátoři museli bát, že budou obviněni ze sympatizování s imperialisty. Hromadnou bitku, která se v průběhu scénky na sále strhla, uklidnil až zpěv Marty Kubišové a následná státní hymna.

Poté do strun hrábla kapela Průvan, která do Němčic dorazila letos podruhé. Hned s prvními tóny muziky bylo jasné, že šerif se v Němčicích těší opravdu velké autoritě. Lidé se bezprostředně pustili do tance a parket se od samého začátku zaplnil jako na málokterém jiném plese. Návštěvníci tím pouze do puntíku poslechli šerifovu vyhlášku, která jim sice zakazovala střelbu na sále či bafání z dýmek míru, na druhou stranu jim nařizovala, aby tancovali a dobře se bavili. To jim nakonec vydrželo až do ukončení bálu, které je v Němčicích vždy ohlášeno omdlením posledního z pořadatelů.

Ještě než poslední mohykán padl, přispěchala se svojí troškou do mlýna také domácí skupina Náhoda a vystoupila taneční skupina Babyboys z Ivanovic na Hané. Grupa složená ze samých bab se v Němčicích už několikrát představila, naposledy to bylo v roce 2005. Nechybělo ani tradiční přetahování lanem v ženské i mužské kategorii. Jeho vítězové pak získali cenu z nejcennějších. Jednalo se o vstupenky na dvacátý country bál. „Vždycky jsme se snažili zařídit pro návštěvníky to nejlepší a to samozřejmě stojí peníze. Tato akce nemá za úkol vydělat, ale pobavit lidi! Byli bychom rozhodně neradi, kdyby country bál skončil díky nedostatku peněz, jako se to stalo v případě Country jízdy,” vyjádřil se jeden z pořadatelů, Tonda „Čárlí” Bartošík. Hojná návštěvnost na letošním bále však dokázala, že něco podobného nehrozí ani náhodou a že heslo "nemusí pršet, jen když country" je v Němčicích živé jako nikde jinde v regionu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...