Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE:  Moderátor, bavič, herec. To je vizitka Miroslava Donutila, jednoho z nejznámějších současných českých herců. A druhou z rolí přijal při cestě do Prostějova. Se svým programem Na kus řeči s Miroslavem Donutilem přitáhl i v aktuální nelehké době do Společenského domu stovky příznivců. Dokonce se před vstupem vytvořily dlouhé fronty. Kdo přitom přišel, nebyl zklamaný, Donutil dokázal, že i bez „nahrávače“ a kulis dokáže všechny přimět, aby se dosyta zasmáli. Večerník u toho nechyběl!

Přestože diváci museli mít během představení roušku, ani to jim však nezabránilo ve smíchu. Aby ne, Donutil například vzpomínal na to, jak hrával s Ivou Janžurovou manželskou dvojici a byl přitom stopován jejím manželem. Nebo na své seznámení s Rudolfem Hrušínským: nad Hrušínského postelí. „Ve čtyři ráno mi někdo klepe na rameno a on mě budí národní pomník.“ Nebo o své známé. „Jednou si zkracovala ve svých pětaosmdesáti letech cestu parkem Lužánky. Procházela a vyběhl chlap, roztáhl kabát, stál před ní nahý. Řekla – malý moment – sáhla do kabelky, vytáhla monokl, podívala se na něj a zvolala – to si snad děláte legraci!“ spustil vodopád smíchu.
Mnozí navíc přišli najisto, věděli, že se nudit nebudou. „Hodně dobře ho znám, protože si pouštím jeho scénky, cédéčka, všechno, co mám. Máme ho rádi. A máme ho rádi i ve filmech. Věděli jsme, že zde bude vystupovat a rádi teď na něj jdeme,“ říkal s úsměvem Petr Kiška a náladu mu nezkazila ani dlouhá fronta před Společenským domem. Koneckonců herce už viděl naživo. „Viděl jsem ho ve Sluhovi dvou pánů v divadle. To bylo vynikající,“ poznamenal k Donutilovi, jenž se do české kinematografie nezapomenutelně zapsal svými rolemi ve filmech Pelíšky nebo Černí baroni.
Nakonec byla spokojenost všestranná, kniha prodávaná v předsálí šla na dračku, diváci se skvěle bavili. A spokojený byl i ředitel Společenského domu Ivo Peštuka. „Myslím, že to bylo parádní, lidem se to líbilo. Je prostě vidět, že Miroslav Donutil je profík, co dokáže pobavit i přivést na jiné myšlenky,“ ocenil umělce s tím, že ohlasy byly jen pozitivní. Mrzet může snad jen fakt, že se nepodařilo obsadit všechna místa. „Kapacita naplněná nebyla, přišlo zhruba šest stovek lidí. I tak to byla ale skvělá a nezapomenutelná show,“ dodal Peštuka.

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...