Dobré ráno, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Po středečním vystoupení Moniky Absolonové následovala hned druhý den večer další kulturní pecka. V rámci Prostějovského „babího“ léta dorazila z Košic do Prostějova fenomenální kapela No Name. Dvouhodinový koncert slovenského hudebního uskupení okolo bratrů Timkových sledovalo přes dva tisíce spokojených diváků na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově.

 

Na pódium před prostějovskou radnicí nejprve těsně po šesté hodině večerní nastoupila prostějovská kapela se zpěvačkou Gabrielou V. G. Zahřívací hodinka diváky pobavila, ale všichni už napjatě a s očekáváním vyhlíželi hlavní hvězdy čtvrtečního večera. „Monika Absolonová byla senzační, ale my pro vás máme ještě jednu pecku. Užijte si No Name,“ vyzval návštěvníky náměstí prostějovský primátor František Jura, který všechny zúčastněné společně s náměstkyní primátora Miladou Sokolovou přivítal. Oba představitele města pak na pódiu vystřídali čtyři bratři – Igor, Roman, Dušan a Ivan Timkovi doplnění o baskytaristu Viliama Gutraye a klávesistu Zoli Sallaie. A vtrhli na pódium jako uragán. „Na Slovensku korona, v Čechách korona a vy v Prostějově jste naprosto v klidu. A my s vámi! Užijme si tento večer. A pojďme, kdo nezpívá, nežije,“ burcoval už na začátku vystoupení prostějovské příznivce frontman kapely a zpěvák Igor Timko.

Protagonisté No Name zazpívali během koncertu všechny své nejznámější hity, a to včetně Čím to je, Ná Ná Ná, Prvá, Žily a mnohé další. Igor Timko byl navíc neustále v kontaktu s diváky a dokázal je rozžhavit nejen zpěvem rytmických písniček, ale také svými tanečními kreacemi. „On je prostě boží! No Name mám po Elánech a Tublatance ze slovenských kapel nejradši,“ svěřila se Večerníku žena středního věku, která na prostějovské náměstí dorazila se svými dvěma -náctiletými dcerami.
Vystoupení slovenské poprockové kapely diváky čtvrtečního večerního koncertu na prostějovském náměstí nadchlo. „Kapela No Name byla městem Prostějov pozvána naposledy před sedmi lety a s kolegyněmi z Kulturního klubu Duha u hradeb jsme si říkaly, že nazrál čas pozvat je opět. Bylo jen velmi důležité sladit datum vystupování, jejich program je totiž velmi nabitý. Byli ochotní přijet, Prostějov se jim, jak říkali před vystoupením, velmi líbí,“ konstatovala po vystoupení kapely pro Večerník Milada Sokolová, náměstkyně primátora Prostějova, kterou zejména Igor Timko doslova uhranul. „Byl naprosto famózní! Jeho nesmírná energie se přenesla na spoustu lidí! Byl bezprostřední, komunikativní, na nic si nehrál… Byla pro mě čest se s ním seznámit, považuji ho za chytrého člověka. Je to znát i z jeho textů, způsobu skládání slov a znalosti jazyka,“ netajila se obdivem ke slovenské star Milada Sokolová.
Také během tohoto koncertu byla provedena přísná hygienická opatření. „Město Prostějov pro koncert kapely No Name připravilo tři sektory, každý pro tisíc lidí, které od sebe byly odděleny. Ke každému sektoru přináležela toaleta i občerstvení. Myslím, že nezáleží pouze na dobře zvládnutých bezpečnostních opatřeních ze strany magistrátu, je nutné, aby každý z nás měl v sobě kus osobní odpovědnosti, a necítí-li se dobře, ať nechodí ven,“ uzavřela Sokolová.

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...