Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V prostějovských Kolářových sadech u hvězdárny bude nadcházející sobotu probíhat druhý ročník akce City Picnic, která je určena především pro milovníky dobrého jídla, hudby a odpočinku v přírodě. Tento oblíbený letní happening pro všechny věkové skupiny bude bohatý na doprovodný program v podobě různých představení, umění, chybět nebude ani workshop. Nachystejte si tedy deky, židličky, stolky a sluneční brýle, řekněte o tom známým a v sobotu 1. srpna vyrazte.

Hlavním úkolem tohoto městského pikniku je, abyste si užili pohodu a zábavu se svými blízkými. A na co konkrétně se můžete těšit? Jídlo a pití všech různých chutí a vůní pro vás ve stáncích připraví místní proslulé podniky. Damodara potěší všechny vegany a vegetariány svým jídlem, Bistro No. připraví burgery, burrita, sendviče a speciality z grilu, Canall zahřeje čerstvou, praženou, a hlavně výbornou kávou, Pan Cakes PV budou servírovat palačinky, oříšková másla a zmrzlinu a Bistro Pod Křébem pak vše doplní míchanými drinky a točeným pivem. Po celou akci k jídlu, poslechu či tanci zahrají kapely z Prostějova a blízkého okolí: Hello Marcel, Wierdsky, Ryboko, Nic Robertson, Jak sen, Malda, E.Lec b2b Joshek. Aby toho nebylo málo, tak doprovodný program zajistí Vincek zvaný Chaosák spolu se svými hosty. Vincek je skvělý olomoucký performer a improvizátor, který nejednoho z vás vyvede z vaší komfortní zóny a nenechá vás chladnými. Těšit se můžete také na Elke Jensen, krásnou umělkyni údajně původem z Finska, která vás okouzlí obrovskými bublinami a uměním z balónků. Svým umem jistě zaujme i výtvarník Paramak.
Na návštěvníky tak čeká opravdu mnoho pobídek, ohrozit průběh snad může jen počasí a zásah vlády v případě omezeného počtu účastníků či povinného nošení rouše. Tak to nepropásněte. Vstup na akci je zcela zdarma.

 

KDY: SOBOTA 1. SRPNA 10:00-24:00 HODIN
KDE: KOLÁŘOVY SADY U HVĚZDÁRNY, PROSTĚJOV

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...