Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Léto s hvězdami má za sebou druhé pokračování. V sobotu 25. července do areálu za OC Albert v Plumlovské ulici tentokrát dorazila velmi úspěšná a populární česká kapela Argema, kterou jako předkapela doprovodila konická rodačka Gabriela V.G. Fanoušci dobré hudby se tak měli na co těšit. A obě kapely obecenstvo rozhodně nezklamaly, ba naopak. Kromě skvělé hudby vyšlo také krásné počasí, nechybělo ani občerstvení a sobotní letní odpoledne s hvězdami tak stálo opravdu za to.

Brány areálu se otevřely před pátou hodinou odpolední a již v tu chvíli čekali u vstupu první návštěvníci. Ti, co přišli dříve, rozhodně nelitovali. Kromě piva a dobrot z udírny si mohli poslechnout zvukovou zkoušku obou kapel, při kterých zbyl čas také na autogramiádu a focení. „Je vidět, že Argema má v Prostějově hlubokou a neotřesitelnou tradici,“ uvědomovala si jedna z hlavních organizátorek Petra Jílková.

Brány areálu se otevřely před pátou hodinou odpolední a již v tu chvíli čekali u vstupu první návštěvníci. Ti, co přišli dříve, rozhodně nelitovali. Kromě piva a dobrot z udírny si mohli poslechnout zvukovou zkoušku obou kapel, při kterých zbyl čas také na autogramiádu a focení. „Je vidět, že Argema má v Prostějově hlubokou a neotřesitelnou tradici,“ uvědomovala si jedna z hlavních organizátorek Petra Jílková.
V sedm hodin již na pódium přišla Gabriela V.G. Ta si pro fanoušky připravila krásný více než hodinový koncert, kdy svým nenapodobitelným hlasem a krásnou show přiváděla diváky do varu. V repertoáru nechyběla žádná z úspěšných písniček a fanoušci se za to odvděčovali velkým potleskem. Kromě přídavku na závěr nechybělo ani selfie, které si s fanoušky Gabriela udělala.
Zlatý hřeb večera měl ale teprve přijít. Fanoušci již netrpělivě před půl devátou vyvolávali na pódium své oblíbence z Argemy, na které se těšili. Když za potlesku obecenstva kapela dorazila na pódium a spustila skladbu Špinavá záda, fanoušci se okamžitě přidali a finále krásného odpoledne začalo ve velkém stylu. Během celého vystoupení Argema skvěle spolupracovala s publikem a také publikum s kapelou. Drtivá většina návštěvníků se přidala nejen tanečně, ale také pěvecky. Výsledkem tak byla velkolepá show, jakou si akce takového stylu opravdu zasloužila. „Argema nezklame, kluci vždycky předvedou skvělou show a dokáží dostat publikum do varu. Ale i Gabča byla jako předkapela výbornou volbou,“ shodovali se nadšení účastnici koncertu, kteří si obě části znamenitě užívali.
I u organizátorského týmu byla vidět spokojenost, i když ještě ve čtvrtek nebylo jisté, zda koncert bude moci proběhnout. „Upřímně děkujeme všem návštěvníkům, že se nedali zastrašit tím, co se děje ve světě, a dorazili a akce proběhla bez jakéhokoliv incidentu. Co je ovšem věc jiná, vyšel o tom i krásný článek na kultuře.cz, organizování takových akcí je dnes pohyb na velice tenkém ledě. Ještě ve čtvrtek jsme nevěděli, zda vůbec bude možné akci udělat. Čekali jsme netrpělivě tiskovku MZČR,“ a dostali jsme desítky zpráv, zda musí mít návštěvníci roušky, zda budou rozestupy, zda mohou i starší a podobně. Je jasné, že jsou to vše nesmysly, ale tato situace se hluboce vryla do povědomí lidí a na kultuře je to vidět nejvíce,“ přiznává paní Jílková.
Kromě velmi vydařeného koncertu ale také přišla řeč na další plánované akce. Již nyní je bohužel jasné, že původně plánovaný srpnový program je zrušen. „I v tomto případě padaly dotazy na roušky, rozestupy, apod. Jak už jsem uvedla, na kultuře je to vidět nejvíce, žít v takovéto nejistotě odmítáme, obzvláště za situace, kdy zase roste počet nakažených. Je jen otázkou, kdy vláda udělá to či ono opatření. Právě z těchto důvodů jsme se rozhodli srpnový program zrušit a jednoduše počkat, až a zda vůbec se situace přežene,“ prozradila dále Petra Jílková.
Na dnešní akci se měla představit ještě kapela Reflexy, po domluvě s manažerem kapely se ale organizátoři rozhodli pro přesunutí jejich koncertu na pivní slavnosti, takže fanoušci kapely nemusí smutnit, jen je uvidí na živo později.
„Ještě jednou velké díky všem, kteří si skvěle užili Argemu. A na tomto místě zveme všechny na zářiový jediný open air koncert slovenské mega-star SIMY v ČR a také na Hanácké pivní slavnosti v jejich náhradním termínu 5. září i v čele s kapelou Mňága a Ždorp,“ zakončila organizátorka akce Petra Jílková.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...