Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Největší romantika mládí! Tak vzpomínají mnozí lidé na návštěvu letního kina. Není se co divit! Co je víc než sedět v objetí se svojí láskou, popíjet něco dobrého, sledovat pohodový film a občas zaklonit hlavu a podívat se, zda právě po hvězdném nebi neprolétá nějaká kometa? Letos si tohle vše můžeme dopřát nejen v letním kině v Mostkovicích, ale i na nádvoří prostějovského zámku. Zajímalo nás, jak letošní sezónu zatím hodnotí provozovatelé letních kin.

Hned dva dny po sobě mohli lidé z Prostějova a okolí vyrazit do letního kina na českou komedii Vlastníci. Zatímco ve čtvrtek na tento film na nádvoří zdejšího zámku vyrazilo zhruba pět desítek diváků, o den později se jich v letním kině v Mostkovicích sešlo asi o dvacet více.

. Ti všichni mohli sledovat nejen žabomyší spory na schůzi společenství vlastníků bytových jednotek, ale také výraznou změnu počasí, kdy zatím nejteplejší den v roce uzavíral příchod studené fronty a s tím spojená bouřka. Větší déšť se naštěstí spustil až po závěrečných titulcích. „Zhruba dvě třetiny filmu jsem se velmi dobře bavil, ale závěr mi přišel přitažený za vlasy. Děj se rozsypal, do té doby výborná Tereza Voříšková začala přehrávat a vyústění příběhu se zcela podřídilo myšlence tvůrců o tom, že tak dlouho se lidé demokraticky dohadují, až všechnu moc předají neomezeným vládcům, kteří je budou řídit jako firmu. Nic proti tomu, ale v tomhle případě to šlo vyloženě proti logice těch postav,“ popsal své pocity při odchodu jeden z diváků.

Dokument V síti potvrdil pověst
Letní kino v Mostkovicích letos ve svém programu sází zejména na české filmy. „Zatím největší návštěvnost jsme měli na film Román pro pokročilé a Příliš osobní známost, kdy dorazilo vždy kolem stovky lidí. Je to zatím méně, než bychom si představovali, ideální je pokud přijde alespoň dvě stovky diváků. Bohužel letos nemáme takové trháky jako byly loňské Ženy v běhu či Bohemian Rhapsody. Ani počasí nám příliš nepřeje. Těšíme se tak na film 3Bobule, který budeme hrát nedlouho po premiéře a mohl by přispět ke správné letní pohodě,“ zhodnotil Pavel Ošlejšek, provozovatel kina, které už tento čtvrtek čeká koncert Michala Davida s kapelou pro tisíc lidí Zas bude OK.
Letní kino na prostějovském zámku minulý týden kromě Vlastníků nabídlo hned v pátek také nejnavštěvovanější snímek letošního roku, kterým prozatím je dokument V síti. A i v tomto případě dostál své pověsti. „Dorazilo na něj 110 lidí, což je zatím nejvyšší návštěva ze všech zatím uváděných filmů,“ potvrdila ředitelka kina Metro 70 Barbora Kucsa Prágerová, která na příští týden vsadila na skutečnou filmovou klasiku, mezi niž nepochybně patří skvělé komedie Big Lebowski či Forrest Gump.
Kromě Prostějova a Mostkovic mohou letní kino navštívit také lidé z Němčic nad Hanou. Poslední červencový den se na zdejším fotbalovém stadionu bude promítat rodinná komedie Dolittle.

 

 


 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...