Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dva měsíce se museli milovníci filmů obejít bez kin, která zavřela omezení spojená s šířením koronaviru. Od dnešního dne, tj. pondělí jedenáctého května, se však i v Prostějově mohou diváci k plátnům pomalu vracet. A čeká je mohutný rozjezd. Ač se ve všední dny kromě pátku budou muset spokojit s jediným představením denně, hned to pondělní láká na známé kvalitní dílo – dokument V síti. Na jeho reprízu lze zajít i tento pátek.
V otázce znovuzprovoznění kina panovala v uplynulých týdnech nejistota. Prostějovské Metro 70 ale jde vstříc světlejším zítřkům a již dnes od 20.00 hodin spustí první představení po takřka dvouměsíční pauze. Minimálně do konce května však bude kino fungovat v „koronarežimu“.


„Snažíme se k postupnému uvolňování přistupovat zodpovědně, a proto do konce května bude možné zakoupit lístek pouze online, maximální kapacita kina bude 96 sedadel, přičemž další čtyři povolené osoby rezervujeme pro personál. Každá druhá řada bude zablokovaná a v každé řadě bude vždy mezi dvěma sedačkami minimálně jedno neprodejné místo,“ říká ředitelka prostějovského kina Barbora Kucsa Prágerová s tím, že nebude povolena ani konzumace žádných potravin či nápojů.
Všichni návštěvníci a všechen personál musí mít po celý čas návštěvy na ústech roušku, rukavice povinné nejsou. „Všechny povrchy se zvýšeným rizikem kontaktu jakožto kliky, madla, opěrky a podobně budou pravidelně dezinfikovány, na pravidelně dezinfikovaném WC a ve foyer bude k dispozici dezinfekce pro návštěvníky. Ve foyer nebude umožněno užívat a obsazovat občerstvovací zóny, to znamená automaty, židle, stoly. Na podlaze bude vyznačena síť dvoumetrových rozestupů. Dodržování regulativů bude kontrolovat personál,“ přidala dále ředitelka. „Přes všechna tato opatření věřím, že si kino společně užijeme a já osobně si první filmové představení po nucené odstávce nenechám ujít. A zvu všechny!“ vzkazuje náměstkyně primátora statutárního města Prostějov Milada Sokolová.
Obnovenou premiéru obstará dokument V síti. „Je to rozhodně šlágr a snímek, na který se lidi nejvíce ptali. Na žádný jiný nám během jediného dne zatím nepřišlo přes tisíc diváků,“ prozradila Kucsa Prágerová. Dokument pojednává o jednom z mnoha problémů moderní doby – co dělají děti na internetu a na co tam mohou natrefit. V tomto případě se tři dospělé herečky vydávají za neplnoleté dívky. Ty se následně přes internet setkávají s takzvanými predátory – muži, kteří po zdánlivě nezletilém dítěti vyžadují sex nebo nahé fotky. Pro Prostějovany pak může být snímek zajímavý nejen vysokým hodnocením, ale také režisérem. Jedním z dvojice je totiž Vít Klusák, který před třemi lety naplnil kino příběhem o muži z Prostějova pohybujícím se v prostředí neonacismu – Svět podle Daliborka.

 

KDY: PONDĚLÍ 11. a PÁTEK 15. KVĚTNA, 20:00 HODIN
KDE: KINO METRO 70, ŠKOLNÍ 1, PROSTĚJOV

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...