Dobré dopoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už i prostějovští diváci měli během uplynulého týdne možnost zhlédnout nový dokumentární film režisérů Víta Klusáka a Barbory Chalupové V síti.

V kině Metro 70 během čtvrtečního dopoledne proběhla hned tři představení pro mládež, přičemž film musel být pro tuto věkovou skupinu značně „očesán“. Večer pak sál kina přivítal dospělé diváky a bylo beznadějně vyprodáno. Do Prostějova dorazil také režisér Vít Klusák s herečkou Terezou Těžkou a oba o filmu živě diskutovali s diváky. Na mnohé z nich dílo zapůsobilo velice nepříjemně. O tom to ale mělo být!

Nový dokumentární film V síti poukazuje na téma zneužívání dětí na internetu a ukazuje, s jakými nepříjemnostmi se prostřednictvím online prostorů uživatelé ve věku od 11 do 13 let potýkají.
Ve filmu jsou také zajímavé ukázky, v nichž herečky, které ve filmu ztvárnily dvanáctileté dívky, komunikovaly prostřednictvím sociálních médií, zejména Skypu a Facebooku s predátory, jejichž jediným cílem bylo získat od obětí obnažené fotky.

„Od pedofilů nám přišlo bezmála dva a půl tisíce žádostí během deseti dní, dnešní doba je fakt šílená,“ pronesl v diskusi po filmu s prostějovskými diváky Vít Klusák. „Policie si od nás vyžádala veškeré natočené materiály a podle toho, co teď vím, probíhá už jedenáct trestních řízení. Jedná se o muže, kteří dívkám posílali brutální videa, vyhrožovali jim a požadovali sex. A to dokonce při osobních schůzkách, které následovaly po deseti dnech po komunikaci přes sociální sítě,“ upozornil Klusák. „V některých momentech nám s kolegyněmi bylo opravdu špatně. Věděly jsme, že tento problém existuje, ale že se skutečně vyhrotí do takových dimenzí, to jsme opravdu nečekaly,“ přidala herečka Tereza Těžká.
Tři herečky, tři pokojíčky, 10 dní a 2 458 sexuálních predátorů. Experiment, který naléhavým způsobem otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Trojice zletilých žen s dětskými rysy dostávají za úkol prostřednictvím falešných profilů na sociálních sítích předstírat, že je jim 12 let. Ve věrných kopiích dětských pokojíků, postavených ve filmovém ateliéru, chatují a skypují s muži všech věkových kategorií, kteří je na netu vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex prostřednictvím videohovoru, posílá fotografie svých přirození, odkazy na porno nebo se dívky dokonce pokouší vydírat. Dokumentární film vypráví strhující drama těchto tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek“ od castingu až po osobní schůzky, kde se s predátory setkávají tváří v tvář pod dohledem ochranky a šesti skrytých kamer. Predátorské taktiky se tak obracejí proti svým strůjcům a z lovců se stávají lovení.
Nový dokumentární film, který aktuálně vyprodává kina po celé republice, rozhodně stojí za to vidět. Poznejte holou realitu dnešní doby!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...