Dobré poledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Fantastickou ženu mohli uplynulé úterý ve Společenském domě v Prostějově vidět zájemci z města i širokého okolí. Šlo o hru Žižkovského divadla Járy Cimrmana podle předlohy jednoho z nejznámějších a nejplodnějších kanadských dramatiků Norma Fostera, jenž za své hry získal nejednu cenu. Právě hra Fantastická žena, která měla svou premiéru na americkém kontinentu v roce 2003, kde také sklidila velký úspěch, se své premiéry dočkala loni rovněž v České republice. U toho prostě Večerník nemohl chybět.

 

V Prostějově se v hlavních rolích představili Patricie Pagáčová jakožto představitelka fantastické ženy Justýny a Jarmil Škvrna, který si střihl roli Leona, úspěšného novináře, spisovatele, a hlavně nejlepšího kamaráda statistika přes hypotéky i finance Billa, jehož hrál Václav Krátký. Ten byl pravým opakem svého kamaráda a dlouho ne a ne si najít partnerku, která by splňovala představu jeho vysněné ženy. „Představení se velmi vydařilo a diváci byli spokojeni. Herci byli také nadšení z reakcí publika. Myslím, že to byl vydařený večer plný smíchu,“ pochvalovala si pořadatelka akce Lucie Dračková.

V celé hře neustále vystupovala na povrch jedna otázka: kdo z vás někdy nezkusil a nebo si alespoň nepohrával s myšlenkou využít seznamku coby jednu, možná i poslední naději, která vám najde partnera přesně podle vašich přání a požadavků? „Přijeli jsme z Konice, jelikož u nás nic takového nemáme, a velice jsme si to užili,“ svěřili se Večerníku dva kamarádi Láďa a Petr.
Úspěšný spisovatel Leon se už totiž nemohl dívat na svého osamoceného kamaráda Billa, a tak si pro něj připravil dárek v podobě formuláře pro jednu speciální seznamku, který koupil jednoho dne od cikánky. Ta mu zaručila, že jeho kamarád najde svou fantastickou ženu a stačí k tomu jen vyplnit deset vlastností, které by měl mít ideální partner. Tento seznam spolu ještě v den Billových narozenin sepsali a Leon se vydal lehce omámený alkoholem se seznamem domů. Bill nad seznamem přestal přemýšlet a vyčerpaný usnul na psacím stole, dokud ho ovšem neprobudil zvonek u dveří. K jeho údivu do nich vtrhla žena, kterou nikdy neviděl a neznal, avšak ona se tvářila, jako by Billa znala celý život a věděla přesně, po čem Bill touží. Byl to jen vtípek jeho kamaráda Leona? Nebo se v jeho bytě zjevila fantastická žena?
Večerník se po představení dostal do zákulisí i k hereckým hvězdám. „Prostějovští diváci byli naprosto fantastičtí, až jsme kolikrát dělali blbosti, utrhli se ze řetězu a nechali se unést atmosférou. Museli jsme hrát na sto padesát,“ smáli se Patricie Pagáčová s Václavem Krátkým. Na což herec Jarmil Škvrna s úsměvem odvětil, že on si profesionální přístup zachoval... Pohodová atmosféra z celého tria doslova jen čišela, legráckami se nešetřilo. Videomomentku můžete shlédnout na našem Facebooku a exkluzivní rozhovor s Patricií Pagáčovou-Solaříkovou najdete v některém z březnových čísel Večerníku.

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...