Příjemnou noc, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Výbuchy provázely nedělní večer v Němčicích nad Hanou. Naštěstí výbuchy smíchu. Postaral se o ně komik Zdeněk Izer, který si se svým pořadem našel cestu také na jih Prostějovska. Podařilo se mu, co málokomu, a sice zcela zaplnit sál diváky. A ti baviče ocenili smíchem, potleskem a nadšenými reakcemi.

 

Nedělní večer se dá trávit různě: u filmu, u knížky, přemítáním nad tím, co nás v dalším týdnu čeká… V Němčicích nad Hanou měli volbu ještě pestřejší. Do kina Oko totiž na sedmou hodinu dorazil Zdeněk Izer. Oblíbený (nejen) televizní bavič s sebou vzal pořad Na plný coole. A jak sliboval, tak učinil, skutečně to v nabitém sále rozjel naplno. A od začátku tak jeho show provázel smích a nadšení publika. Izer totiž není jen mistr pidirolí (během neděle se stal námořním kapitánem, šíleným lékařem, důchodcem či horníkem), ale také neváhal parodovat mnohé zpěváky, třeba Petra Hapku nebo Michala Davida. K dobru zazněla i píseň Yo Yo Bandu Karviná. Stejně jako obrovské moře vtipů: tu o sexu, tu o doktorech, důchodcích i o jiných oblastech lidského života. Zdálo se, že je jejich zásoba nevyčerpatelná.

Svým způsobem se přitom ukázalo, že je v mnohém poučný. Zdeněk Izer totiž třeba prozradil, že je lepší raději nestavět amatérské solárium nebo připomněl Brežněva, který svůj odraz v zámeckém zrcadle zaměnil za gorilu. Připomněl také, že není pracující důchodce jako pracující důchodce. „Dříve to byl Prdůch, ale ten už vyšel z módy. Dnes se důchodcům říká senior. A ti pracující jsou tedy prase,“ obohatil Izer český slovník. A sál vybuchoval nadšením. „Je skvělé, že máme plno. A ano, často to tak nebývá. Alespoň pětkrát ročně bychom za to byli vděční, vždyť na to, jak jsou Němčice nad Hanou malé, to tu kulturně žije,“ poznamenala kulturní referentka města Helena Spisarová.
Zdeněk Izer pak také během večera ukázal, že se nebojí utahovat si prakticky ze všeho. Na paškál si během večera vzal armádu, církev, kroutil hlavou nad Milošem Zemanem, smál se SPD, že by na minaret v Lednicko-valtickém areálu určitě nejradši vytáhla s bagrem. Jistí si před ním nebyli ani důchodci. „Na Zdeňkovi Izerovi jsem naživo byla poprvé. A bylo to super,“ prohlásila po představení Michaela Slavíková. Podobně zjevně uvažovali i další lidé, kteří Izera ocenili hlasitým potleskem a smích se kinem rozléhal i dlouho potom, co hodinu a půl dlouhý program skončil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...