Příjemnou noc, dnes je úterý 7.5.2024
svátek slaví Stanislav,
zítra Statní svátek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Velice příjemný a pohodový podvečer strávili v neděli 16. února návštěvníci místní sokolovny, kde městys uspořádal hudebně zábavný pořad manželů a především výborných herců Jana Přeučila a Evy Hruškové. Na pohodové atmosféře se významnou měrou podílel svým vystoupením také Hanácký soubor písní a tanců KLAS. U toho prostě Večerník nemohl chybět.

Janu Přeučilovi a Evě Hruškové se na Moravě velicí líbí, o čemž svědčí jejich četná vystoupení jak v Prostějově, tak například v Olomouci, Němčicích nad Hanou a dalších městech. V neděli zavítali do Kralic na Hané.

. Na pódium pozval nejprve moderátor večera Jiří Zbořil Evu Hruškovou, která pochválila právě zakončený zahajovací program s vystoupením souboru KLAS. Herečka zazpívala písničku a publikum tak roztleskala. Poté se stočila řeč na její nejslavnější roli v pohádce Popelka. „Je to už padesát let, ale kdo by to počítal! Pamatuji si, že jsem v televizi slyšela Štěpánku Haničincovou, která hlásila konkurz na dětskou roli v Popelce. Přihlásila jsem se a nakonec jsem se i Popelkou stala,“ zavzpomínala Eva Hrušková.
Jiří Zbořil poté přivolal Jana Přeučila. „Moravu mám hrozně moc rád, především pálavské vínečko. A víte, co mi nedávno řekl renomovaný kardiochirurg pan Táborský z olomoucké nemocnice? Že dvě skleničky vína denně jsou pro zdraví velice vhodné,“ prohodil Jan Přeučil, načež mu jeho životní i herecká partnerka hned skočila do řeči. „Honzo, pan doktor ale řekl dvě skleničky a nikoliv dvě lahve,“ rozesmála kralické obecenstvo Eva Hrušková.
Po dalším představení souboru Klas se řeč stočila i na jiné herecké role obou protagonistů večera a stejně jako nedávno v Prostějově vedl Jan Přeučil dlouhou řeč o svých kloboucích dotvářejících již řadu let neodmyslitelně jeho image. Došlo i na dotazy z řad publika, které se po celý podvečer skvěle bavilo. Jan Přeučil a Eva Hrušková v závěru potvrdili, že se na Moravu budou často vracet.

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...