Dobré ráno, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nový program kina Metro 70 se už nebude vytvářet každý měsíc, ale každé dva týdny. Organizace tak chce lépe reagovat na divácký zájem či nezájem u jednotlivých filmů. „Cílem je představovat nové filmy v premiéře a podle diváckého zájmu či nezájmu s nimi nadále pracovat s ohledem na potenciální diváckou návštěvnost,“ potvrdil František Jura, primátor statutárního města Prostějov.


Kino tímto opatřením chce především reagovat na fakt, že převážná část návštěvníků se rozhoduje o návštěvě v horizontu několika dnů, nikoli týdnů. „Kino chce zachovat tištěné programy, ale hodlá změnit periodicitu. Zároveň ale cykly jako filmový klub, metro senior, bijásek či alternativní obsah bude programovat a tisknout v měsíčních i delších cyklech. V Radničních listech hodlá kino uveřejňovat podrobně prvních čtrnáct dní, dále chystané filmy s datem premiéry a měsíční filmový klub,“ doplnila informace náměstkyně primátora Milada Sokolová.
Kinu se po jeho osamostatnění a nástupu nové ředitelky nebývale daří. „Dochází k nárůstu v online nákupů vstupného. Zajímavou informací je i poměr návštěvníků internetových stránek, kteří prohlížejí web z mobilního telefonu a dosahuje až tří čtvrtin z celkového počtu. Po třetím roce činnosti se kino v počtu diváků neustále udržuje v první desítce všech českých kin, na objem tržeb je dokonce sedmé v republice,“ neskrývá radost náměstkyně Sokolová

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...