Dobré ráno, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

A jede se dál! I po přestěhování na Husovo náměstí se Divadlo Point těší velkému diváckému zájmu. Svědčí o tom fakt, že sehnat lístky na všechna představení tohoto ochotnického souboru je možné pouze s dostatečným předstihem. Přesvědčit se o tom mohli všichni, kteří se uplynulý čtvrtek chystali na hru Když se zhasne či v pátek na inscenaci Miluju svůj mobil, obě v režii Jakuba Hyndricha.

Text divadelní hry Když se zhasne autorů Romana Vencla a Michaely Doleželové je příkladem toho, že se divák může bavit nepřetržitě celých 90 minut. Stále úspěšnější autorská dvojice spolupracuje zejména s Moravským divadlem Olomouc, kde je hra Když se zhasne aktuálně rovněž s velkým úspěchem uváděna. V Pointu je komedie plná spiklenectví a snahy dohnat svého manžela potažmo manželku k nevěře o to pikantnější, že v ní hrají hned dva manželské páry. Pouze si partnery prohodili. „Myslím, že naše kvarteto je pro olomoucké herce skutečně velkou konkurencí. A to říkám výhradně jako divák, neboť na této hře jsem se nikterak autorsky nepodílel,“ okomentoval výkon svých kamarádů principál Pointu Aleš Procházka.
Na smích sází i komedie Viliama Klimáčka Miluju svůj mobil tematizující problémy v normální mezilidské komunikaci způsobené moderními technologiemi a sociálními sítěmi. I na tuto hru není možné vstupenky dlouho dopředu sehnat. Třetí inscenací, která je aktuálně na repertoáru Pointu, je klasická komedie J. B. Thomase Charleyova teta, v níž svého času zářili například Vlasta Burian, Lubomír Lipský či Jan Hrušínský. „K ní se váže i jedna milá vzpomínka, kdy mi během úklidu po představení v prázdném sále pípla esemeska. Zjistil jsem, že mi píše jedna divačka: Promiň, že ruším, ale musím Ti napsat, že nás bylo na představení šestnáct a všichni jsme byli nadšeni,“ vylovil Aleš Procházka z paměti alespoň jednu milou vzpomínku.
Navzdory velkému zájmu uvede Point v nadcházejícím měsíci pouze čtyři představení. Ta pak doplní vyprávění bývalé členky divadla Veroniky Jiřičkové o jejím putování na koloběžce po Islandu. „Víc repríz coby amatérský soubor zatím nejsme schopni zvládnout. Navíc se již chystáme vyjet i za hranice města, měli bychom hrát ve Slavičíně, Dobromilicích a Plumlově,“ uzavřel Aleš Procházka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...