Příjemnou noc, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE:  Na lásku není nikdy pozdě! I když není vůbec jisté, že se dožijete příštího rána... To bylo zřejmě hlavní poselství humorně laděného retro muzikálu Vlak do nebe, který se 17. ledna stal prvním letošním představením cyklu Divadelních pátků v kině Oko v Němčicích nad Hanou. Představení se mohlo těšit ze solidní divácké kulisy, v publiku se sešlo několik desítek lidí, mladších 30 let však mezi nimi bylo jen pomálu.



Co byste dělali, kdybyste se na hranici života a smrti potkali se svojí životní láskou? A jak by vám bylo, pokud byste se dozvěděli, že sice nakonec budete žít dál, ale právě kvůli záchraně vlastního života se s ní musíte rozloučit? I o tom všem byl příběh muzikálu Vlak do nebe, který byl zasazen do období parních lokomotiv a swingové hudby. Svým pojetím mohl připomínat kdysi velmi populární film Rebelové, jen příběh byl v tomto případě poněkud hlubší a výprava zase výrazně chudší.
Vybrané písničky však byly stejně dobré, ne-li lepší. Během představení jich zaznělo opravdu hodně. Některé byly vtipné jako například Dva roky jezdím bez nehod, jiné rozverné jako třeba Dívka v rytmu zrozená, další hloubavé jako Loudá se půlměsíc, ale všechny do jedné měly nádherné, věkem prověřené melodie. Příkladem byla určitě i ukolébavka Summer time, která se sice do příběhu vůbec nehodila, ale byla tak pěkně podaná, že to diváci tvůrcům jistě prominuli.
Všech tří rolí, tedy mladíka, který havaroval na motorce, láskou zklamané mladé ženy, která si sáhla na život, a úředníka těšícího se na opětovné shledání se svojí zesnulou manželkou, se zhostili členové opery Moravského divadla Olomouc. O živý hudební doprovod se na elektronický klavír postaral jazzman a skladatel Richard Mlynář, na housle jej v některých skladbách doprovodil autor muzikálu a jeho režisér Tomáš Zindler, který se zároveň zhostil role výpravčího. Lidem se zejména jednotlivé písničky moc líbily a na závěr každé z nich zazněl samostatný potlesk.
Ke konci představení si pak všichni mohli společně s účinkujícím zazpívat skutečně nadčasovou píseň pánů Voskovce, Wericha a Ježka Život je jen náhoda. „Snad všechny vybrané písně byly parádní. Jsou to shodou okolností přesně ty, které si doma zpívám při umývání nádobí. Zaznělo jich opravdu hodně, což bylo trošku na úkor samého příběhu. Ten byl sice velice jednoduchý, ale vlastně obsahoval všechno podstatné: lásku, humor i naději, že navzdory zklamání můžeme vždy své životy naplnit něčím smysluplným,“ zhodnotila jedna z odcházejících divaček.
Vlakem do nebe Divadelní pátky pro letošní sezónu rozhodně nekončí. Jejich další díl přinese 7. února od 19:30 hodin hudebně zábavný pořad V rodině velí a vládne muž, s nímž do Němčic zavítají sólisté operety Divadla J. Myrona v Ostravě. Sezónu pak 6. března zakončí mini muzikál Vrabčák Edith složený z francouzských šansonů v podání dvou herců a jednoho klavíristy.




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...