Dobrý večer, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Smích? Ten mnohé přítomné brzy během čtvrtečního představení v Městském divadle přešel. I když rozhodně nenudily hlášky jako: „Chrápu tak, že si ten zvuk vrchní sestra dala jako vyzvánění...“ Téma hry 4000 dnů ale bylo spíše z těch vážnějších. Příběh totiž pojednával o muži Michaelovi, který po svém kolapsu ztratil paměť. A najednou byl ve vzduchoprázdnu: 11 let života se ztratilo a s nimi vzpomínky na všechno, co měl i neměl rád. Včetně svého partnera. Večerník se zašel na představení podívat.



Divadelním prknům dominovala Hana Maciuchová coby možná až příliš starostlivá matka, chránící svého syna před jeho partnerem Paulem. Děj byl plný obviňování z toho, že svého přítele proměnil k obrazu svému a vzal mu tím osobnost. Zatímco tak v průběhu hry se kupily otázky na to, zda a co si Michael dokáže vzpomenout, v závěru zbyla jen jediná: Jak se vypořádá s minulostí, která jednoduše není? „Do divadla jsem chodívala pravidelně, teď jsem měla ale pauzu. Více než příběh mě ale tentokrát zaujaly herecké výkony, ty byly skvělé,“ ocenila žena, která se představila jako Lenka, výkony tria Ondřej Novák, Petr Stach a Hana Maciuchová.
Hra je pojatá jako takzvaná „konverzačka“. Její zajímavostí bylo, že Michael v ní většinu proležel v posteli, případně byl v nemocničním úboru. Celá hra se pak konala se stejnými kulisami, odehrála se totiž do poslední minuty v nemocničním pokoji. A i když tu a tam zazněl nějaký vtípek, diváky spíše naplnila hra jinými než veselými emocemi. Otázky jako: Co dělat se životem? Jak se zachovat, kdybychom odložili minulost? nebo Dát druhou šanci? a Co je to vlastně láska? postavily diváka do nelehké situace. A v některých momentech tak mohl být na pochybách, zda se smát, nebo spíš začít uvažovat jiným směrem.





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...