Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: „Teď si asi říkáte, jak může takový blbec jako já dělat u policie? To víte, nejsou lidi!“, vysvětlil publiku Václav Vydra v roli komisaře Pellissiéra. Představení Turecká kavárna bylo k vidění uplynulou sobotu 11. ledna v kulturním domě v Jesenci, kam si našlo cestu něco přes 250 diváků. Mezi nimi byl i PROSTĚJOVSKÝ Večerník.




Obnovenou tradici divadelních představení v Jesenci odstartovala v září 2016 komedie o manželském trojúhelníku Nebyla to Pátá, byla to Devátá v podání Rudolfa Hrušínského, Jany Švandové a Josefa Cardy. Od té doby se tu obvykle dvakrát do roka objevují známé hvězdy v bláznivých situacích i zápletkách. Nejinak tomu bylo také uplynulou sobotu, kdy diváky do své Turecké kavárny pozvala Georgette v podání Nadi Konvalinkové. Do jinak útulného podniku mířili podivní hosté pohybující se často na hraně zákona. Zralou ženu to však nikterak nerozhodilo, ostatně byla zvyklá na ledacos. Například její manžel hostinský zemřel na nemoc z povolání, když podlehl cirhóze jater…
Mezi nejvýraznější zákazníky nepochybně patřil Václav Vydra, který se ve třech krátkých komických detektivkách spojujících právě prostředí postupně představil v rolích ustrašeného svědka, nastydlého komisaře a zlatého pana ministra.
Inscenace z pera francouzského „mistra nedorozumění a nečekaných zvratů“ Roberta Thomase poklidně plynula a lidé se dobře bavili, přičemž oceňovali zejména některé české aktualizace jako například narážky na EET či upřednostňování rakoviny před impotencí na varovném nápisu na krabičkách cigaret.
„Hlavně ty první dvě povídky nebyly zas až tak vtipné, jak jsem čekala, a překvapivé zvraty přišly vždy až na jejich konci. Na druhou stranu jsem opravdu ocenila, že se to obešlo bez zbytečných vulgarit a přemíry dvojsmyslů. Celé to stálo a padalo s Václavem Vydrou, který opět dokázal, že se v podobných hrách cítí jako ryba ve vodě. Myslím, že nikdo jiný by tohle nezahrál tak dobře jako on,“ zhodnotila Martina, jedna z divaček.
Přestože se kulturní sál v Jesenci na první pohled velmi solidně zaplnil, organizátoři nadšením úplně nehýřili. „Nemáme to přesně spočítané, ale přišlo něco přes dvě stě padesát diváků. Po pravdě bychom uvítali asi tak o padesát víc. Takže jsem teď zatím na vážkách, zda se do pořádání dalšího divadla v Jesenci pouštět. Ale pravděpodobně to v dohledné době ještě jednou zkusíme,“ řekl Večerníku Tomáš Grepl z pořádající Mamut agency s tím, že zatím největší divácký zájem byl v Jesenci o Miroslav Donutila, který tam v únoru 2017 dorazil i se svým představením Cestou necestou.






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...