Příjemnou noc, dnes je středa 22.5.2024
svátek slaví Emil,
zítra Vladimír
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Všichni milovníci světa zaprášených cest vedoucích až na věčnost, výhledů na hvězdné nebe, které nekazí jediná městská lampa, chlapů, do jejichž tváří se vepsaly všechny tvrdé zápasy, ve kterých kdy zvítězili a žen v dlouhých sukních, pro jejichž úsměv stojí za to zemřít a především muziky, do níž je tohle všechno zakleto se v pátek a sobotu sešli na čtrnáctém ročníku country festivalu ve Vojtěchově.

Do kouzelného prostředí vesničky ztracené mezi lesy a pastvinami na stezce z Konice na Bouzov letos dorazilo něco přes tisíc návštěvníků. Akci si užili náramně. Sám velký Manitou se totiž rozhodl osudem těžce zkoušené organizátory konečně odměnit. Především v sobotu jim tak nadělil počasí, o němž při předchozích propršených ročnících mohli pouze snít nad fotografiemi z prospektů cestovních kanceláří. Na organizaci se přitom rukou společnou a nerozdílnou podíleli místní hasiči, osazenstvo jedinečného Hostince U Posledního Mohykána

a také členové newgrassové kapely Taverna. A právě tato prostějovská legenda si v sobotu mohla s plnou parádou mohla užít oslavy svého dvacetiletého působení „na, před, za i pod podii festivalů, sokoloven, kulturáků, klubů a hospod v různých místech Moravy, Čech a Slovenska”. „Překvapilo nás to. Vůbec jsme nečekali, že bychom se něčeho podobného mohli dožít,” zmínil se dlouholetý člen kapely Břetislav Hrda. Dvacetileté výročí kapelu možná překvapilo, nikoliv však zaskočilo. Oslavy ve Vojtěhově pojeai opravdu ve velkém stylu. Během zcela ojedinělého koncertu, kterým vyvrcholil celý festival, se na pódiu vystřídali všichni členové, kteří skupinou za dvacet let její existence prošli. A že jich bylo požehnaně. „Muzikanti jsou často složité a citlivé osobnosti. V běžném životě s nimi často nebývá vůbec snadné vyjít. Asi proto se kapely tak často rozcházejí. Ovšem pokud nemohou někde hrát, tak muzikantů hudba chybí víc než cokoliv jiného na světě. To je nepochybně důvod, proč se kapely znovu a znovu dávají dohromady,” uvažoval Hrda, jehož bratr Libor je jediným členem, který v kapele zůstal od samotného začátku až do dneška. Pogratulovat prostějovské Taverně ke kulatému výročí dorazily spřízněné kapely, mezi nimiž nechyběly například Dobro, Gympleři, Fiddle dedee, BG Nova a další.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...