Dobré dopoledne, dnes je neděle 12.5.2024
svátek slaví Pankrác,
zítra Servác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 kabatiI v následujících měsících se příznivci hudby mají na co těšit. Už 10. srpna vypukne na pláži U Vrbiček šestý ročník festivalu PLUM ROCK, který nabídne publiku to nejlepší ze zdejších revivalových kapel a těšit se tak můžete na revival bandy LED ZEPPELIN, DEEP PURPLE, KABÁT a přivalí se i ROLING STONES!

„Název PLUM ROCK se dá chápat dvěma způsoby, tím prvním je odkaz k nadcházejícímu období sběru vzácných plodů švestky – anglicky ‚plum‘, které se užívají k výrobě ještě vzácnějšího moku – slivovice. Ten druhý význam se vztahuje k městu Plumlov, dle kterého získala název i přehrada, kde se PLUM ROCK tradičně odehrává,“ vysvětlil majitel pořadatelské agentury Hittrade Petr Zlámal. „Zajímavostí koncertu bude i člen revival kapely Kabát Jiří Bušek, který je shodou okolností zakládajícím členem jedné z nejúspěšnějších českých kapel – originálních Kabátů,“ doplnil Petr Zlámal. K dispozici budou opět autobusové spoje, které vás i s přáteli doručí téměř až před pódium.

V polovině září čeká všechny hudební fajnšmekry skutečná lahůdka. Legendární kapelu, která na české hudební scéně válí už padesát let, není třeba dlouze představovat. Nesmrtelný OLYMPIC dorazí do prostějovského Společenského domu 20. září a už podle podtitulu jejich letošního tour ‚Už jiný nebudem...‘, je jasné, že to bude přesně takový nářez, na jaký jsou příznivci Petra Jandy a spol. zvyklí. „Připravte se na neskutečný hudební zážitek a oslavu padesátin existence legendární české kapely ve velkém stylu,“ zve na koncert Petr Zlámal, jehož agentura pro Prostějov vystoupení zakladatelů českého bigbítu zajistila.

Společným pojítkem obou akcí bude skvělá hudba a výborná atmosféra, proto na nich ani PROSTĚJOVSKÝ Večerník nebude chybět. Určitě dojděte i vy! Více informací o PLUM ROCK a vystoupení kapely OLYMPIC najdete na internetových stránkách www.hittrade.cz.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...