Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Skvělou kulturně-společenskou akcí byla uplynulou sobotu zakončena celá letošní série Rock Maier Festu na pláži U Vrbiček na plumlovské přehradě. Umělecká agentura HIT TRADE tam letos uspořádala Fast Food, koncerty skvělých skupin Jelen a Rybičky 48 či tradiční Rock Memory Of. Před dvěma dny se u přehrady uskutečnil v pořadí již pátý ročník Guláš Rock Festu, který celý seriál roku 2019 uzavřel. V sobotu 10. srpna bylo sice proměnlivé počasí, ale ani to neodradilo stovky příchozích z řad fanoušků výborné muziky a nyní i skvělého jídla od kuchařských mistrů. Chybět utoho nemohl ani Večerník.

Tentokrát davy návštěvníků mířily na pláž U Vrbiček hned na úplný začátek akce, snad z obavy, aby na každého zbyla alespoň jedna porce guláše... A tak přesně v patnáct hodin nastoupila na pódium první kapela Ashena, kterou po hodině vystřídalo zajímavé muzikantské uskupení 19 rumů. Místo rumů však hudebníci posílali na pláž jednu písničku za druhou. Následovaly kapely Putic Acoustic Rock, Smokie revival a až do pozdních nočních hodin se na pódiu vystřídaly ještě skupiny Majestico Muzikus, Kontakt a Quercus. „Letos jsme při pátém ročníku Guláš Rock Festu přišli s novinkou, přesněji řečeno nepozvali jsme pouze rockové kapely. A jsem hrozně moc rád, že lidem se letos líbil i folk či pop,“ mnul si ruce Petr Zlámal, ředitel pořádající umělecké agentury HIT TRADE.
Start se nesl v naprosté pohodě i díky počasí. Večer ale už pláž U Vrbiček zkrápěl občasný déšť. „Zaplaťpánbůh, že celkově meteorologům předpověď opět vůbec nevyšla. Hlásili totiž déšť po celý den. Takže díky aspoň za pár hodin sluníčka a tepla,“ pronesl před Večerníkem Petr Zlámal.
Kromě poslechu skvělé muziky různých žánrů si lidé rádi vystáli fronty na voňavé guláše. „Já jsem přijel z Kokor nabídnout srnčí guláš. Samozřejmě neprozradím všechny ingredience, snad jen to, že základem je sůl a česnek. A srnčí musí být pochopitelně minimálně tři dny předem naložené. Jsem rád, že dnes lidem chutná,“ řekl Večerníku Vojtěch Kupka, který ještě nechyběl na žádném z pěti ročníků Guláš Rock Festu.
Fronty se tvořily také u stánku dalšího tradičního účastníka, majitele hospody Kocanda ve Smržicích Pavla Opluštila. Právě on je široko daleko znám jako jeden z nejlepších kuchařů gulášů. „Já dnes nabízím srnčí, dančí a segedínský guláš. Nejtěžší na vaření je asi ten segedín, u něho je potřeba správně zacházet se smetanou,“ smál se vyhlášený kuchtík.
Návštěvníci akce strávili v sobotu U Vrbiček příjemné odpoledne i večer. „Já už si to bez těchto akcí tady na přehradě nedovedu představit. Máme zde nedaleko chatu a ještě jsme nevynechali nic, co se tady pořádá. A co mě se týká, tak Guláš Rock Fest je mojí nejoblíbenější akcí. Ani moje žena neumí uvařit tak dobré guláše,“ zubil se pobaveně Jiří Nadymáček.
Guláš Rock Festem byla ukončena letošní série akcí pořádaných na pláži U Vrbiček z dílny umělecké agentury HIT TRADE. „Jednak jsem smutný, že pro letošek všechno skončilo, léto hrozně moc uteklo. Částečně smutný jsem ovšem také z toho, že většinu akcí nám letos pokazilo počasí, což se odrazilo na návštěvnosti. Hlavně koncerty Jelena a Rybiček 48 si určitě zasloužily větší diváckou kulisu. My se ale nenecháme odradit, už nyní máme v hlavě plán pro příští rok,“ poznamenal na závěr Petr Zlámal.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...