Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Kdo tam nebyl, může jen litovat. Sobotní večer na pláži U Vrbiček na plumlovské přehradě patřil fanouškům, kteří si oblíbili tvorbu jedinečné české pop-punkové kapely Rybičky 48. Ta dorazila do Plumlova po vystoupení ve slovenském Ružomberoku a členové skupiny hned od začátku koncertu nešetřili humorem. Zaujala ovšem také předkapela Penzistor. Starší pánové na vycházce ze sociálního zařízení, jak je nazval samotný organizátor akce Petr Zlámal, rozesmáli hned od počátku stovky diváků. PROSTĚJOVSKÝ Večerník byl exkluzivním mediálním partnerem koncertu.

Akce na pláži U Vrbiček začala v sobotu večer úderem půl osmé večer vystoupením předkapely Penzistor. O hodinu a půl později už stovky fanoušků bouřlivě přivítaly hlavní hvězdy večera. „Omlouváme se, že trošku chraptíme, ale přijeli jsme rovnou z Ružomberoku, kde jsme neskutečně promokli a nastydli se. Ale my to tady zvládneme, děkujeme za skvělé přivítání,“ pronesl po prvních dvou písničkách frontman kapely a baskytarista Kuba Ryba.
Rybičky 48 pak plavaly na pódiu jako skutečné ryby ve vodě a hrnuly do obecenstva jeden svůj hit za druhým. „Já tu kapelu prostě miluju, i když mnozí ji moc neznají. Osobně je sleduji už od roku 2002, kdy skupina vznikla. Líbí se mi její písničky a hlavně texty jsou hodně vtipné a nápadité,“ svěřila se Večerníku při koncertu Jana Dočekalová, která k Vrbičkám dorazila až z Němčic nad Hanou. „Pro mě to bylo seznámení s novou vlnou mladé muziky. Na Rybičkách mě oslovily dvě věci, a to jednak neskutečná vstřícnost, skromné vystupování i komunikace s návštěvníky ze strany kapely, nebránili se focení, povídání a to zase není u profesionálních kapel úplně běžné. Za druhé mě zaujalo neskutečné nasazení a energie, s jakou celý koncert kluci odehráli. Myslím, že ti, co přišli, museli být maximálně spokojeni a nadšeni z předvedeného výkonu,“ pochvaloval si Petr Zlámal, ředitel pořádající umělecké agentury HIT TRADE.
Zajímavé pro řadu fanoušků bylo také vystoupení předkapely Penzistor. „To myslíte tu kapelu starších pánů, co měli vycházku z domova socialního zaopatření? Je to má srdeční záležitost, setkání s kamarády, kteří jsou absolutně v pohodě a rozdávají radost, smích i rockový zážitek. Já tomu nadneseně říkám, že jste právě dostali tři v jednom, jak se píše v reklamních obchodních letácích. Úžasný výkon, úžasné nasazení a neskutečný rockový nářez čtyř mladíků v důchodovém věku z Přerova,“ smál se a zároveň Penzistoru složil poklonu Petr Zlámal.
Na otázku Večerníku, zda vystoupení Penzistoru a hlavně Rybiček 48 nechtěl kvůli sobotnímu nestálému počasí přesunout do Společenského domu v Prostějově, zavrtěl odmítavě hlavou. „Jedná se o open air koncerty a s tím se musí zkrátka počítat. To, že jsme se snažili vyjít návštěvníkům vstříc a v případě deště zajistit i náhradní řešení, je dvojsečná zbraň. Hodně lidí se nás ptalo, proč jsme koncert nepřemístili do kulturáku v Prostějově. My jsme se ale rozhodli tak, jak jsme se rozhodli. Možná chladnější počasí, ale bez deště, někoho odradilo od příjezdu na přehradu, ale s tím se nedá nic dělat,“ objasnil Zlámal.
Další akce agentury HIT TRADE následuje na pláži U Vrbiček na plumlovské přehradě již tuto sobotu 10. srpna. Na pořadu bude další ročník oblíbeného Guláš Rock Festu. „Zvolili jsme trošku pozměněný koncept kulturního doprovodu celé akce, kdy začínáme folkem, pokračujeme country, popem, disco rockem, rockem a končíme Joy bandem, což je extraliga hudebníků tohoto regionu. Ale jinak budou k dispozici excelentní guláše, a to jako vždy od špičkových dodavatelů i zástupců regionální gastronomie. Samozřejmě pan Kocourek má připravený bohatý doprovodný program jako každý rok, navíc děti do 10 let mají vstup zdarma. Začínáme v patnáct hodin. Ovšemže se nebráníme ani nováčkům, kteří by chtěli vyzkoušet svůj um veřejně, potěšit mlsné jazýčky návštěvníků. Mohou se domluvit přímo s panem Kocourkem, kdyby byl zájem se účastnit této skvělé akce,“ posílá vzkaz před další skvělou akcí U Vrbiček Petr Zlámal.




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...