Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Někdy se to prostě sejde. Pokud spojíte fantastickou muziku, okouzlující prostředí a příjemnou atmosféru, může vám z toho vzniknout večer, na který se nezapomíná. Přesně to se přihodilo návštěvníkům pátečního koncertu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers na terase hotelu u plumlovské přehrady. U toho prostě Večerník nemohl chybět.


Když hotel Plumlov před čtyřmi roky otevíral, psal Večerník o tom, že přehrada získala maják prvorepublikové pohody. Uplynulý pátek tento maják nad hladinou nádrže nejen zářil, ale i zpíval. Nesly se z něj tóny hudby, která jako jedna z mála obstála v nejtěžší možné zkoušce své kvality. Navzdory uplynulým letům totiž neztratila muzika George Gershwina ani Jaroslava Ježka nic na své nesmírné hravosti i úžasném charismatu.
Hráli ji Melody Makers Ondřeje Havelky, kteří v hotelu Plumlov nevystoupili poprvé. „Jsme opravdu moc rádi, že se sem vracíme. Koncerty zde mají úžasnou atmosféru. Akorát je potřeba na silnici rozházet pár hřebíčků proti motorkářům,“ žertoval na úvod Ondřej Havelka v reakci na jednoho z rychle projíždějících řidičů, který túroval svůj stroj do vysokých otáček.
Pak už se nad přehradou rozezněly tóny krásné, svižné a převážně veselé hudby. Mimo jiné zazněla vtipná skladba Tři strážníci, tedy jedna z prvních společných písniček Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha. V ní se k Ondřeji Havelkovi na pódiu poprvé připojil také jeho syn Vojtěch, který si s ním v muzikálnosti nic nezadá. Celé představení pak provázely i divadelně pojaté vtípky, jimž hýřil zejména výtečný pianista Miroslav Lacko a houslista Martin Zbrožek.
Došlo však i na vážnější kousky. Přenádherně zahraná skladba Jaroslava Ježka Tmavomodrý svět se stala prvním z vrcholů celého večera. Velké sólo v ní s procítěností hodnou Luise Armstronga na trubku zahrál kapelník Melody Makers Juraj Bartoš. Tím druhým vrcholem byla nesmrtelná Rhapsodie v modrém George Gershwina, která zazněla na úplný závěr celého koncertu. Uchvácené publikum si pak vytleskalo ještě dva přídavky. „Bylo to báječné, na tohle snad nikdy nezapomenu. Dobrá muzika není pro každého, jen pro ty, kteří mají uši hladový. A pan Havelka i jeho Melody Makers nám je dnes opravdu hezky nakrmili,“ nechal se slyšet jeden z odcházejících posluchačů, kterého štvala pouze jediná věc. „Nechápu, proč diskotéka na sousední pláži musela začít dunět tak nahlas už během koncertu. Myslím, že v tu dobu tam stejně ještě nikdo nebyl. Je škoda, pokud si dva sousedé nedokáží vyjít vstříc. Na druhou stranu člověk mohl porovnat, kam hudba za ty dlouhé roky dospěla. I když i to bylo dosti smutné srovnání,“ dodal.
Koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers na břehu přehrady přinesl skutečně jedinečný zážitek. Bude se ještě někdy opakovat? „Pokud nás provozovatelé pozvou, pak sem opět rádi přijedeme,“ nechal se Ondřej Havelka slyšet v rozhovoru pro Večerník, který vám přineseme v některém z příštích čísel.







  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...