Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V prostějovské kavárně Café zámek Prostějov vystaví svá výtvarná díla Prostějovanka Olga Měsícová. Maluje abstraktní díla i konkrétní, hraje si s barvami a tvary, tvoří rozličnými technikami a své umění využívá i při práci se svými klienty, abstinujícími alkoholiky. Přijďte se do kavárny podívat na její pozoruhodnou tvorbu. Její obrazy jsou vystaveny od pátku 7. června, vernisáž proběhne ale až v pondělí 10. června od 17:00 hodin.


Výstava obrazů Olgy Měsícové započala v kavárně Café zámek Prostějov již uplynulý pátek. Vernisáž ovšem proběhne až tohle pondělí, tj. dnes 10. června, v 17:00 hodin. Olga Měsícová je absolventkou prostějovského gymnázia Jiřího Wolkera a VŠE v Ostravě. Následně praktikovala ve firmách se zaměřením na oděvy a módu ve vrcholovém managementu. V současnosti pracuje ve financích na pozici ředitelky agentury. Je také absolventkou studia arteterapie v Olomouci na Akademii Alternativa s.r.o. Jako absolventka se stala místopředsedkyní MAUT za obor arteterapie. Zajímavé je také to, že vlastním nákladem vydala knihy Za oponou a Kam kráčíš, člověče…, které prezentuje na autorských čteních.
A jak je to s její tvorbou? „Výtvarné základy získala soukromým studiem ve volném čase a plně je rozvinula až v roce 2010. V pestré škále její tvorby barevně i stylově vynikají abstraktní práce. Pohrává si s barvami a tvary, tvoří různými technikami od enkaustiky až po olej a akryl. Dynamiku barev, hravost a energii, která provází její tvorbu, využívá i při práci s klienty. Ve svém zaměření se orientuje zejména na práci s abstinujícími alkoholiky. Ve svépomocné psychoterapeutické skupině na léčení závislosti působí již dva roky jako arteterapeutka. Své arteterapeutické dovednosti rovněž uplatňuje v centru sociálních služeb při práci se seniory a s klienty z domova se zvláštním režimem.“
Svá výtvarná dílka přitom vystavovala v prostějovských a olomouckých kavárnách. Její první ucelenou prezentací v galerijním prostoru byla výstava Hra barev, která měla vernisáž 3. března 2014 v prostějovském Kulturním klubu Duha. Na jaře 2014 vystavovala také v Brně v prostorách Staré Pekárny. Následovala výstava v Galerii Mánes klub nebo kavárně Avatarka.
Výstava v Café zámek potrvá do 8. července a prezentovaná díla jsou v případě zájmu prodejná.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...