Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Divadelní sezóna v Městském divadle v Prostějově pomalu, ale jistě končí. Poslední týden ovšem nabídne velmi bohatou směs kvalitních představení. Mezi nimi Deburau Městského divadla Mladá Boleslav, Věru Divadla Bolka Polívky, Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾ pražského Divadla v Dlouhé nebo také hudební večer Splněná přání v hlavní roli s Janem Přeučilem a Evou Hruškovou. Je tedy rozhodně na co se těšit!


Čtvrtek 16. května bude patřit herecké dvojici Eva Hrušková a Jan Přeučil. Prostějovské divadlo od 17:00 hodin poctí svým vystoupením Splněná přání. „Diváci se mohou těšit na neopakovatelný zážitek s Janem Přeučilem a jeho ženou herečkou Evou Hruškovou, která v letošním roce slaví 50 let výročí od televizní Popelky. I proto diváci uslyší zejména písničky z pohádkové Popelky, ale i operetní melodie v podání hudebních hostů a zajímavé historky z hereckého prostředí. Navíc je to naposledy, kdy se s těmito hereckými legendami mohou Prostějované tady setkat tváří v tvář,“ prozradil Večerníku Jiří Zbořil, který bude celým večer provázet coby moderátor, s tím, že během vystoupení proběhne i losování o zajímavé ceny – vstupenky na muzikál Kvítek mandragory, knihy, CD a další. Hudebními hosty budou sopranistka Pavlína Přikrylová a tenorista Miroslav Ondra, jež bude na klavír doprovázet Milena Buriánková. Vstupné činí 250 korun.
Ještě předtím v úterý 14. května od 19:00 hodin do divadla zavítá Městské divadlo Mladá Boleslav s hrou Deburau vyprávějící o nejslavnějším mimovi s českými kořeny. Vstupné činí 300, 320 nebo 350 korun. Ve středu 15. května pak uvidíte na divadelních prknech známé tváře z Divadla Bolka Polívky v představení Věra. Na něj jsou vstupenky však už bohužel vyprodány. Nakonec v pátek 17. května uzavře divadelní sezónu Městského divadla inscenace Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾, s níž přijede Divadlo v Dlouhé z Prahy. Lístky i na tuto komedii jsou už bohužel vyprodány.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...