Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Velikonoční akce na náměstí pokračovaly počátkem uplynulého týdne, kdy si na své přišli nejen děti, ale také příznivci kvalitní muziky. K tomu měli všichni hned dvojnásobnou příležitost, v pondělí se centrem Prostějova rozléhaly hity Gabi Gold, ve středu řádil Katapult revival.


Střed města minulé pondělí odpoledne rozezněla zpěvačka Gabriela Goldová. Herečka, tanečnice a zpěvačka, než u ní nad sportem zvítězilo umění, se do dějin zapsala nejprve coby nejmladší cvičitelka kondiční kulturistiky žen v naší republice. Goldová je jako bývalá manželka herce, hudebníka, skladatele a zpěváka Marka Dobrodinského v některých titulcích u starších programů schovaná pod jménem Gabriela Dobrodinská a dnes je oblíbenou zpěvačkou i na zahraničním trhu, obzvláště v sousedním Polsku, kde vystupuje pod uměleckým a zcela pochopitelným pseudonymem Gabi Gold. U diváků má úspěch nejenom svými chytlavými a positivně laděnými písničkami, ale i pro svůj příjemný a atraktivní vzhled podpořený vstřícným vystupováním. Zhruba dvě stovky návštěvníků se bavily celé odpoledne. „Neznal jsem ji, ale zpívá moc krásně,“ poznamenala jedna z divaček Martina.
Úterní program byl na náměstí T. G. Masaryka věnován dětem z prostějovských škol a jejich vystoupení. Zahájila jej náměstkyně primátora Milada Sokolová, která přítomné přivítala společně s Pavlou Vaškovou, vedoucí Kulturního klubu DUHA. „Počasí je krásné, atmosféra perfektní, užijte si to,“ vzkázaly obě dámy do hlediště.
Děti předvedly vystoupení taneční, ale i pěvecká, v líbivých kostýmech, i s rekvizitami na pohádkovou muziku. Většina školek se snažila masky spojit s názvem třídy, zaujali tak například piráti, berušky či žabičky. Jedinečnou možnost vidět svá dítka při působivém vystoupení tak měli rodiče i příchozí návštěvníci.
Děti předvedly vystoupení taneční, ale i pěvecká. „Všechny děti to mají moc pěkné, byla jsem zvědavá na dceru a její vystoupení, které dlouho nacvičovaly,“ svěřila se Večerníku jedna z maminek Tereza Sochorová. „Moc jsem se těšila, až uvidím dceru. Je to její první větší vystoupení, všechny školky to měly moc pěkné a je hezké, že město dalo prostor i dětičkám,“ přidala Aneta Macharová.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...