Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Základní umělecká škola Vladimíra Ambrose v Prostějově si pro veřejnost na valentýnský čtvrtek připravila akci s názvem Veselé muzicírování. Nejen rodiče společně s žáky umělecké školy mohli předvést své nacvičené skladby, které mají v oblibě.

Již tradičně pátým rokem pořádá umělecká škola akci, při níž mají možnost vystoupit žáci společně se svými rodiči nebo sourozenci. Ovšem nezáleží na tom, zda jsou absolventi, nebo ne. Pokud mají v domácnosti smysl pro hudbu a společně hrají na nějaké hudební nástroje, mohli se přihlásit právě jako vystupující na tomto malém koncertu. Sál byl téměř plný, zbylo jen pár volných místeček k sezení.Ihned po úvodním slovu se na parketě objevili první žačka s rodičem. Během zhruba hodinového koncertu jsme si mohli poslechnout hru na klavír, trubku, kytary, zobcovou flétnu nebo trošku složitější nástroje, jako je třeba klarinet. „Když jsme pořádali první ročník, neměli jsme ponětí, jak se k tomu rodiče postaví. Ale kupodivu ke konci akce jsme zhodnotili, že to byl velmi vydařený nápad. Právě naši učitelé se rozhodli tehdy uspořádat takové mezigenerační vystoupení,“ poznamenala viditelně spokojená Eliška Kunčíková, ředitelka ZUŠ.
Mohli jsme si poslechnout známe skladby jako Mravenčí ukolébavku, Vadí, nevadí, Život je jen náhoda a nebo také moderní píseň od mladého zesnulého umělce Aviciiho Hey Brother v dojemné klavírní podobě, kterou zahrála žačka Monika Valovičová společně se svou maminkou Leonou Valovičovou.
Na samotný závěr vystoupil společně s dcerami Milan Poulíček. Ti nám představili dvě skladby Divoký horský tymián a Zafúkané a jako jediná skupinka obohatili své hudební vystoupení i zpěvem. „Věnujeme se tomu nepřetržitě již patnáct let. Přesně jednou za měsíc, když mají holky zrovna potřeby hrát. Častěji to nezvládáme. S cestou za hudebním světem jsem jim pomohl, ovšem našly si to kouzlo k hudbě postupem času samy. Moje dcery jsou letité studentky právě tady ZUŠ Vladimíra Ambrose. Ještě než uměly vůbec psát, tak se začaly hudbě věnovat,“ prozradil s úsměvem Večerníku Milan Poulíček, který hrdě doprovázel své dcery na kytaru a zpěvem. „Hraji již desátým rokem. Minimálně dvakrát týdně si najdu chvilku pro sebe a můžu se pořádně zabavit,“ sdělila nám své pocity i dcera Míša, která taktéž jde ve šlépějích svého otce a jako hudební nástroj si vybrala právě kytaru.
Každé vystoupení sklidilo velký potlesk a umělci dostali kytičku. Nakonec se nejen rodiče mohli občerstvit v druhém sále, kde pro ně bylo připravené bohaté pohoštění. „Někteří vystupující jsou stálí, ovšem každý rok se objevují nové a nové tváře. Vrací se dřívější absolventi, dospělí, kteří sem chodili jako žáci. Po těch letech už mnoho z nich tolik necvičí na hudební nástroje, takže si musí tu praxi obnovit. Hlavní problém nejen dětí, ale hlavně rodičů je ten, že potřebují odbourat nervozitu, ten ostych před publikem. Je určitě něco jiného, když si přijde rodič poslechnout svého potomka na koncert, než když musí společně s ním veřejně vystoupit. A výhodou toho je, že můžou společně sdílet čas a věnovat se svým dětem,“ konstatovala před rozloučením ředitelka umělecké školy






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...