Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Uplynulou sobotu se šest desítek lidí sešlo v němčickém kině Oko k poslechu koncertu „Vladimíra Waldy Nerušila“, který je velmi přesvědčivým dvojníkem Waldemara Matušky a také zpívá jeho písně. Pročež zazněly známé skladby To všechno odnes čas, Zuzana či Růže z Texasu a mnoho dalších. Každý hit zpěvák navíc doplnil komentářem o tom, jak v historii vznikala. Návštěvníci se mohli nejen zaposlouchat do příjemné muziky, ale také se dozvědět něco nového z minulosti české hudební legendy. U toho prostě Večerník nemohl chybět. 



Do Němčic nad Hanou zavítal úspěšný dvojník Waldemara Matušky „Vladimír Walda Nerušil“, dřívější zpěvák Walda Gangu. Už je tomu ovšem šest let, co jej doprovází severočeská skupina Malevil Band. Společně zahráli písně Waldemara Matušky i písně vánoční a koledy, Malevil Band nadto dostal prostor, aby sám zahrál několik dalších převzatých skladeb. „Vladimír Walda Nerušil“ přitom každou píseň legendárního zpěváka, kterou sám zazpíval, doplnil o historii jejího vzniku.
V roce 1960 všechno začalo v divadle Semafor, a tak zpívali To všechno odnes čas. V roce 1963 Waldemar Matuška zazpíval a zahrál na banjo v tehdejším pořadu Československé televize Revue pro banjo píseň Zuzana, k níž napsal český text Josef Škvorecký. Roku 1964 se Matuška seznámil s textařem Ivo Fišerem, jenž mu kromě více než ke stovkám dalších sepsal slova i ke známé skladbě Jó, třešně zrály. V tomtéž roce si zpěvák zahrál roli ve filmu Kdyby tisíc klarinetů. Tam se taky vyznal z lásky písní Tereza. Následující rok vydal LP desku, na níž zazněly Růže z Texasu nebo Kladivo. A došlo i na píseň Tuhle rundu platím já. „Zmíněnou skladbu opravdu nerad zpívám, protože potom po mně všichni chtějí, abych za ně v hospodě platil pivo,“ upozornil s úsměvem Vladimír Nerušil.
A co na vystoupení „Vladimíra Waldy Nerušila“ a Malevil Bandu říkali posluchači? „Koncert jsem si užila. Písně Waldemara Matušky poslouchám od doby, kdy začínal. Od něj samého si je bohužel už neposlechnu, a proto jsem ráda, že vystupuje někdo, jako je Vladimír Nerušil, který písně pana Matušky sdílí dál,“ svěřila se Večerníku návštěvnice Věra.
Další akcí v kině Oko bude Vánoční koncert aneb Komorní večer ve svátečním hávu. Ve středu 12. prosince od 18:30 hodin ji budou pořádat ZUŠ Němčice nad Hanou ve spolupráci s městem Němčice nad Hanou a městysem Nezamyslice.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...