Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem každoročně pořádá tradiční adventní večery. A ani letošní rok není výjimkou. První příjemný hudební večer prodchnutý vánoční atmosférou se bude konat v sobotu 8. prosince. Vystoupí na něm sopranistky Lucie Juránková a Magda Vítková, které si říkají MY2. Následující sobotu 15. prosince zažijete jedinečný koncert hudebníků Davida Uličníka a Jiřího Škorpíka. A nakonec tříkrálovým koncertem zahájí nový rok dne 4. ledna Hradišťan s Jiřím Pavlicou. Pokud si tedy chcete vychutnat báječnou hudbu ve spojení s nádhernými interiéry Muzea kočárů, pak určitě některý z koncertů navštivte.

„Nostalgie svátečního času, setkávání rodin, přátel, osobností, ale i umělců, koncerty za svitu luceren v krásně vyzdobeném prostředí – to je adventní čas v Muzeu kočárů,“ vystihl atmosféru adventních večerů ředitel Muzea historických kočárů Václav Obr. Každoročně se právě kvůli ní při těchto příležitostech v muzeu setkává velké množství lidí. „Návštěvníci se nám pravidelně vracejí. Třeba jednoho pána, který vždy odmítal navštěvovat jakékoliv koncerty, posléze jeho manželka přesvědčila, aby se jeli podívat na jeden z adventních večerů do Muzea kočárů. A od té doby sem jezdí každý rok,“ smál se Obr.
A kdo příjemnou vánoční náladu navodí letos? V sobotu 8. prosince od 17:00 hodin v muzeu vystoupí dvojice sopranistek Lucie Juránková a Magda Vítková. Lucie Juránková účinkuje na mezinárodní operní scéně, ale také koncertně a herecky na domácích i zahraničních pódiích. V roce 2013 se začala věnovat svému originálnímu projektu dance opera, do něhož po letech přizvala dlouholetou přítelkyni a vynikající sopranistku Magdu Vítkovou. Společně tak tvoří a vystupují pod názvem MY2. Podobně jako Lucie Juránková i Magda Vítková slaví velké úspěchy, vystupuje na domácí scéně i v zahraničí, účinkovala v nespočtu oper a operet. Jejich společné vystoupení tedy bude jistě famózní.
Následující sobotu 15. prosince v 17:00 hodin se pak představí tenor David Uličník a zpěvák, klavírista a skladatel Jiří Škorpík, zaměřující se na původní skladby, populární světové písně a italské árie známé i z podání těch nejzářivějších hvězd operního nebe. „Dvojici jsme na jeden z adventních večerů přizvali, aby byl program vyvážený, když první večer vystoupí dvě dámy,“ vysvětlil výběr hostů Obr.
Nakonec jako třešnička na dortu se v muzeu objeví Hradišťan s Jiřím Pavlicou, kteří zahájí nový rok dne 4. ledna 2019 v 19:00 hodin tříkrálovým koncertem a nabídnou skutečně mimořádný hudební zážitek. „Jsem rád, že do muzea opět přijede Hradišťan s Jiřím Pavlicou. Lidé se mě vždy ptají, jestli dojedou, a já letos mohl s radostí říkat, že tentokrát na adventní večer dorazí,“ dodal s úsměvem Václav Obr.
Vstupenky na koncerty je možné zakoupit v Muzeu kočárů v Čechách pod Kosířem, v Minikavárně u paní Jitky Hájkové v OC Haná v Plumlovské ulici v Prostějově, květinářství Magnolie ve Svatoplukově ulici a v Olomouci (po předchozím telefonátu na číslo 724 652 070). Bližší informace získáte na telefonních číslech 608 610 324 a 724 652 070.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...