Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na páteční večer byl v Čechovicích plán jasný. Po roce se totiž do zdejšího areálu opět vrátila tolik oblíbená a tradiční akce, a sice hodová zábava. Od osmnácté hodiny se zpřístupnil prostor za čechovickou sokolovnou, připraveny byly stánky s občerstvením a dobrým pitím. Na betonovém plácku vztyčili organizátoři velkou „stage“ a zábava mohla začít. Několik stovek nadšených příznivců brzy zaplnilo celý areál, což si Večerník nemohl nechat ujít.



Na začátek akce si však počasí připravilo vlastní bod programu. Krátce po sedmnácté hodině se totiž nad Prostějovem spustila ohromná průtrž mračen. Silný a hustý déšť s velkým větrem pak skoro hodinu zkoušely houževnatost organizátorů. Tato blesková bouřka v Prostějově napáchala menší škody a na několika místech museli zasahovat i hasiči. Naštěstí to nebyl případ hodové zábavy. Akce tak sice začala s určitým zpožděním, ale rozhodně nikomu nezkazila chuť na dobré jídlo a pití a chuť se bavit.
Po menších technických úpravách se naopak mohl program rozjet naplno a na osvětleném pódiu zaznívaly první tóny od skupiny Minami. Celkem mladá kapela, která letos v srpnu oslaví druhé výročí, divákům představila své hity z první desky. Písně Obzory nebo Růže přes inzerát brzy zazní i na pláži U Vrbiček či v Klenovicích, takže je vidět, že kapela nemá o angažmá nouzi. Ne náhodou si tak od diváků vysloužila hlasitý potlesk. Pak už ale na řadu přišla kapela Kontakt, zdejší stálice hodové zábavy, na kterou se všichni těšili. Tato kapela už má za sebou přes půldruhého tisíce vystoupení a díky širokému repertoáru skladeb si může dovolit hrát klidně celý večer.
„Už jsme na nich byli na Rock Memory of a jejich písničky nás baví. Je to taková kapela do nepohody a můžeme si s nimi zazpívat naše oblíbené skladby,“ těšila se na koncert Drahomíra. Parket před pódiem doslova praskal ve švech a bylo slyšet, že lidé písně jako Tu mou a Ó čas plyne opravdu znají nazpaměť. Ale hodová zábava, jak napovídá název, je také hlavně o dobrém jídle a pití. Několik stánků nabízelo různé druhy orosených točených piv a organizátoři tak museli doufat, že objednali dost sudů. Avšak největší fronta se celý večer tvořila u stánku s masovými specialitami. Klobásy, uzené a hlavně pomalu se točící kýta byly obrovskými lákadly, z nichž se nejednomu návštěvníkovi objevily jiskřičky v očích.
„Bude se pít, jíst a tancovat, to je hlavní program dnešního večera. K tomu nám zahraje do půlnoci Kontakt, a i když se budeme snažit nerušit noční klid, zábava bude pokračovat i potom, to je jasné,“ svěřil se Večerníku s plánem jeden z organizátorů, který nakonec vyšel na jedničku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...