Dobrý večer, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Uplynulou sobotu na pláži U Vrbiček v Plumlově proběhl už jedenáctý ročník známé a oblíbené akce Rock Memory Of. Jako tradičně se na něm objevil výběr těch nejlepších místních kapel. Mohli jste tak vidět Quercus, Keks, Plus, Kontakt, ATD a jako předkapelu také skupinu Levhard. Příchozí si tuto sestavu řádně užili, dalo by se říct, že stejně jako za mlada… A u toho Večerník musel být!

 Rock Memory Of se vydařil stejně jako předcházející roky. Kapely se do toho pořádně obuly a fandům řádně rozproudily krev v žilách, lidé se bavili a tančili. A hlavně panovalo krásné počasí. „Lidé na Rock Memory Of chodí pořád. I když třeba pršelo, sešlo se tu obrovské množství návštěvníků. Letos počasí vyšlo, takže o to víc se akce vydařila,“ pochvaloval si Petr Zlámal z pořádající agentury HIT TRADE.

Diskotékové klasiky, bigbít, underground – to vše jste mohli slyšet na legendárním Rock Memory Of. Kapely Quercus, Keks, Plus, Kontakt, ATD a Levhard zahrály známé zábavové hity, na něž si zejména střední generace mohla pořádně zatrsat a při nichž mohla rovněž zavzpomínat na léta, kdy sami coby puberťáci chodili na zábavy. Zazněly písně Tak mi to teda nandey, Taková ty nejseš a nikdy nebudeš, Moje máma a můj tata či Život je takovej, po jejichž skončení ze strany příchozích vždy zazněl mohutný a nadšený pískot a tleskot. „Je to tady skvělé. Chodíme sem každý rok a moc rádi se vracíme,“ svěřila se Večerníku dvojice návštěvníků.
Kromě toho, že Rock Memory Of příchozím zprostředkovává skvělý zážitek a vzpomínku na minulá léta, se také snaží uctít památku zesnulých muzikantů. Vzpomínalo se tak třeba na Miru Vysloužila staršího, Miru Vysloužila mladšího, Miru Čecha, Miru Kolbu, Petra Dvořáka, Miru Řeháka, Pepu Šplíchala, Miru Černohouze a mnoho dalších.
Velkou předností této tradiční akce je také to, že jde každoročně část z jejího výdělku na dobročinné účely. Tentokrát se pořadatelé rozhodli jej věnovat dětem. Šek předali společně s Jiřím Pospíšilem, náměstkem prostějovské primátorky, přímo na pódiu přesně ve 20:30 hodin. Letos navíc nově poputují peníze dětem ze všech akcí, které v létě pořádá agentura HIT trade.
A pokud vám nálož rockového nářezu nestačila, můžete zajít ještě na další dvě akce pořádané Petrem Zlámalem a jeho agenturou. V pátek 3. srpna na pláži U Vrbiček proběhne koncert mladé kapely Mirai a v sobotu 11. srpna si na stejném místě budete moci užít báječnou atmosféru, dobré jídlo a pití na čtvrtém ročníku Guláš Rock Festu. Přijďte, určitě nebudete litovat!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...