Dobré dopoledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čtvrteční podvečer patřil v zámeckém parku velkolepé události. Hlasitým potleskem přivítali diváci legendární zpěvačku a kytaristku se stále krásným hlasem Lenku Filipovou. Ta si pro zhruba pětistovku hudebních příznivců připravila přehlídku svých největších hitů. Do zámeckého parku však nepřicestovala sama, v rámci bohatého programu došlo ke koncertnímu spojení se smyčcovým oktetem Brno Strings složeným z prvotřídních hudebníků.

Kdo se uplynulý čtvrtek rozhodl strávit příjemný letní podvečer v zahradách zámku Čechy pod Kosířem, určitě neprohloupil. Skrze svoji letní tour vystoupila zpěvačka, šansoniérka, kytaristka, hudební skladatelka a textařka Lenka Filipová a podle pořadatelů se koncert povedl se vším všudy. 

Kdo se uplynulý čtvrtek rozhodl strávit příjemný letní podvečer v zahradách zámku Čechy pod Kosířem, určitě neprohloupil. Skrze svoji letní tour vystoupila zpěvačka, šansoniérka, kytaristka, hudební skladatelka a textařka Lenka Filipová a podle pořadatelů se koncert povedl se vším všudy. „Byla to povedená akce a bez jakýkoliv problémů. Na paní Filipovou se přišlo podívat na pět set diváků a po sychravém týdnu nám přálo i počasí, takže z organizátorského hlediska vyšlo vše na jedničku,“ sdělila Večerníku produkční společnosti ARK PLUS, která koncert na zámku zařizovala. Jako doprovod na několik svých vystoupení si zpěvačka přizvala brněnský smyčcový orchestr Brno Strings, který její písně příjemně oživil smyčcovými melodiemi. V tomto souboru se sešel výběr skvělých muzikantů z orchestru Janáčkovy opery a Filharmonie Brno či členové komorních souborů, například Czech Virtuosi, Inkognito kvartet nebo Slovanské kvarteto. Společně s Lenkou Filipovou zahráli její nejznámější písně, mezi které se bezpochyby řadí Zamilovaná, Za všechno může čas nebo Prý se tomu říká láska. Vzniklá spolupráce kytary a smyčců pak dodala písničkám úplně jiný rozměr a posluchači před pódiem ocenili všechny známé texty hromovým potleskem při každé písni, kterou poznali.
„Zazpívali jsme si, zatančili si a celkově jsme si to užili. Také doufám, že se tady bude konat více koncertů, protože byla skvělá atmosféra a prostředí zámeckého parku je velmi romantické,“ ocenila Alena Vodičková, která přišla i s dcerou.
Koncert Lenky Filipové byl prvním z řady akcí na zámku v Čechách pod Kosířem v rámci letošního kulturního léta. Tou druhou jsou sváteční komentované prohlídky, které proběhnou 5. a 6. července. O víkendu 21. a 22. července se pak uskuteční tradiční Josefkol.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...