Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Sobotní večer na pláži U Vrbiček se nesl ve znamení tvrdých kytarových zvuků a hlasu Tomáše Ortela ze stejnojmenné kapely Ortel. Ta zavítala na plumlovskou přehradu, kde nastartovala letní hudební sezónu pod názvem ROCK MAIER FEST. Součástí seriálu budou tradiční revivaly legend i vzpomínka na rockové hvězdy, ale také například koncert skupiny Mirai. Jak pro Večerník zopakoval majitel pořádající agentury HITRADE Petr Zlámal, každý koncert bude mít ještě jeden rozměr - charitativní. A bylo tomu tak i v případě sobotního vystoupení kontroverzního seskupení Ortel. Potěšení z něj budou mít v soukromých prostějovských jesličkách. Večerník byl jako jediné médium po celý koncert u všeho podstatného. 

„Z každého koncertu věnujeme část výtěžku na podporu dětí, ať už se jedná o oddělení v nemocnicích, nebo dětské domovy. Jsem také rád, že jsme v tomto našem snažení našli podporu u náměstka primátorky statutárního města Jiřího Pospíšila,“ konstatoval úvodem Petr Zlámal. Tato dvojice poté přímo na pódiu před koncertem společně předala šek soukromým jesličkám.
Bez větších skrupulí se poté už všichni příznivci Ortelu v tričkách dočkali své oblíbené kapely. Ta si ke svému vystoupení připravila i pestrou a barevnou světelnou show s plameny, které při určitých pasážích šlehaly z pódia. Až pět stovek skalních fanoušků si přišlo zazpívat své srdcové hity s Tomášem Ortelem. „Některými skladbami se dotýkáme ožehavých témat, až to došlo tak daleko, že na nejmenovaných internetových stránkách naše písně smazali. Proto jsme rádi za vás, za naše fanoušky, kteří mezi sebou sdílíte naši hudbu. Moc si toho vážíme a těší nás, že naše písničky zná tolik lidí nazpaměť,“ poděkoval svým fanouškům během koncertu zpěvák Tomáš Ortel.
Ať už se kapela potýká se sebevětší kontroverzí, své přívržence si našla i mezi místními lidmi. „Koupil jsem si tady tričko kapely. Líbí se mi jejich texty, protože odráží pravdu, kterou se ostatní bojí pojmenovat. Proto se to tolika lidem líbí, nebo nelíbí,“ nadhodil myšlenku Jaroslav Starý. Během sobotního vystoupení na přehradě zazněly největší hity a celá akce se obešla bez jakéhokoliv problému i díky skvělé připravenosti organizátorů. „Jsem s průběhem akce velice spokojen. K žádným výtržnostem nedošlo, i proto, že jsme měli zajištěnou velice dobrou ochranku ze Slovenska, která má zkušenosti s velkými koncerty jako například rapera Rytmuse,“ oddechl si Zlámal, libující si nad skutečností, že se nepotvrdily žádné zvěsti škarohlídů o nejrůznějších nepřístojnostech.
A proč zrovna Ortel? „Mně se dostal do povědomí asi před dvěma lety. Takže mě napadlo, že by bylo dobré pro fanoušky kapely zprostředkovat ten zážitek vidět jejich oblíbence naživo. Ze strany kapely byl přístup velice vstřícný a domluva s Tomášem Ortelem byla bez problému. Jsem rád, že se celá ta akce povedla,“ neskrýval spokojnost šéf pořádající agentury.
Další bod programu léta U Vrbiček je festival Legendy se vrací, kde v sobotu 23. června vystoupí několik revivalových skupin. „Na akci jsou všichni zváni a doufám, že se přes celé léto vybere nejvíce peněz pro dobré účely,“ doplnil Petr Zlámal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...