Dobré ráno, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Městská knihovna v Prostějově si pro vás na tento týden přichystala skutečně bohatý program. Chcete odpoledne po práci relaxovat v retro stylu? Máte zájem si vytvořit něco v rámci „Tvořivých dílen“? Rádi byste poznali, jak se v uměleckém oboru mohou angažovat nevidomí lidé? Nebo už se snad nemůžete dočkat pálení čarodějnic, a co nejdříve chcete provětrat koště? Případně by vás zajímalo, jak se můžete zapojit do lokální politiky? To všechno můžete zažít během tohoto týdne v Městské knihovně.

V pondělí 23. dubna zahájí knihovna svůj program Retro relaxačním odpolednem, které bude probíhat od 16:00 do 18:00 hodin v podkrovním sále knihovny. „Přijďte s námi zavzpomínat na 70. léta stylově. Pustíme si hity tehdejších hudebních idolů na gramofonových deskách a vyzkoušíme antistresové omalovánky pro dospělé.“ Navíc každý, kdo přijde tematicky v retro oblečení, dostane drobný dárek. Připraveno bude i malé pohoštění.
V úterý 24. dubna od 9:00 hodin bude v půjčovně knihovny zejména pro seniory připravena tradiční „Tvořivá dílna“. Tentokrát se budou vyrábět jarní dekorace. Zájemci se mohou na akci hlásit v půjčovně. Ale pospěšte si, počet míst je omezen.
Ve středu 25. dubna se budete moci seznámit s nevidomými umělci. Od 14:00 do 17:00 hodin v podkrovním sále vystoupí v hudebně dramatickém pásmu zrakově postižení umělci z celé Moravy. Od 9:00 do 15:30 hodin bude navíc na dospělém oddělení probíhat výstava výrobků z pedigu a keramiky klientů „Tvořivé dílny pro nevidomé“. Akci pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých Prostějov.
Ve čtvrtek 26. dubna se dočkáte sletu čarodějnic i čarodějů. Slétat se můžete v knihovně pro děti a mládež od 15:00 do 17:00 hodin. „Provětrejte košťata a naleštěte čarodějnické hůlky, vezměte na rameno kočku, oprašte si zaříkávadla a přileťte do knihovny! Čeká vás zábavné čarodějnické odpoledne plné her a soutěží,“ zvou organizátoři.
Nakonec taktéž ve čtvrtek od 17:00 hodin můžete přijít do podkrovního sálu knihovny na přednášku Občanská participace – cesta k lepšímu městu, kde se dozvíte, co je to participativní rozpočet nebo třeba jaké jsou efektivní postupy zapojování občanů do lokální politiky. Odborníci Pavel Šaradín, Jakub Lysek a Tomáš Kolačný vám vše vysvětlí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...