Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

LEDEN

* Lukáš Hejlík představil už stovku knižních titulů * Prostějovský hobojista získal prestižní cenu *Kostková s Hámou konverzovala v posteli * V. Memoriál Luďka Mařáka dospěl do své cílové roviny * Galerie S představuje obrazy historických automobilů.

ÚNOR

* Kapela 5P v Apollu zahrála písně solidní i pokleslé * Artoviny: Studenti prezentovali již poosmé své výtvory * „Ráda žiju teď a tady,“ přiznala Večerníku na plese z třicátých let Ilona Czáková * Prokletí básníci rozpoltili divadlo * Avatarka praskala při další výstavě ve švech * V divadle zazpívala Szidi Tobias * V Galerii N7 panoval totální CHAOS * Galerie u Hanáka představuje slavnou fotografku.

BŘEZEN

* V knihovně se slavily Velikonoce o dva týdny dřív, jarmark vědy a techniky zaznamenal velký úspěch * Městská knihovna nabídla besedu se známou spisovatelkou * V Apollu to pořádně vřelo, kapela Horkýže slíže rozpálila stovky fanoušků * Testosteron ve Smržicích: bylo opět plno * Stašová i Dlouhý pobavili a sklidili standing ovation * Velikonoční jarmark přinesl týdenní maraton a nabídl program pro každého * S Egyptem zaznamenalo muzeum úspěch.

DUBEN

 * Ve věži kostela vznikla nová galerie * Velká mořská víla rozesmála i dojala, oblíbená Pavla Tomicová byla opět „k sežrání“ * Legendární konický Živňák ožil. Skupina Band-A představila

líbivou autorskou tvorbu * Noc s Andersenem si děti v Městské knihovně užily * Prostějovské muzeum obsadili Keltové i Picasso * Na konickém zámku začala nevšední výstava * Žáci ZUŠ sehráli v prostějovském zámku divadlo * Laďa Županič získal Cenu Thálie za celoživotní mistrovství * Aplaus mohl být uzavřen, napodruhé to klaplo * Kapela Krucipüsk opět nezklamala, v Apollu to řádně vřelo, o kreace nebyla nouze * Když maturanti hrají maturanty, divadlo Point opět „perlilo“ * Prostějovské dny hudby počtyřiadvacáté * Kapela Slza vyvolala erupce emocí, náctileté Prostějovanky v „Kasku“ šílely * Návštěvníci Městského divadla se ve středu 27. dubna přenesli do první poloviny minulého století se Sestrami Havelkovými a jejich orchestrem. Svým podáním známých jazzových a tanečních „válů“ dvacátých, třicátých a počátku 40. let všechny příjemně naladily a přidaly i něco rad ohledně společenského bontonu.

KVĚTEN

* V Galerii N7 hledali další výstavou ten pravý ráj * V Městském divadle se představila držitelka Thálie a  Vilma Cibulková sklidila zasloužené ovace prostějovského publika * Bob Pacholík zahájil výstavu momentek z Londýna * Fanoušci metalu měli svátek, kapely Arakain a Dymytry předvedly ohlušující „nářez“ * Tom Hrubý představil v N7 minimalistické malby * V zámku vystavuje obdivovatel hanácké krajiny * Noc muzeí představila život Keltů * Ucpanej systém: tragédie, komika i ubohost lidského života * Prostějovské dny hudby ukončilo Sullivan Fortner Trio * U Čápa se rockovalo pro děti.

ČERVEN

 * Michal David to rozbalil na „zimáku“ a byla to pořádná jízda * Špalíček nyní patří židovskému hřbitovu * Kapela Buty si v Prostějově zazpívala také Není nutno * Tomáš Janíček zachycuje kouzlo všedních okamžiků * Rockeři zahájili Prostějovské kulturní léto * MedArt 2016 je už minulostí * „Wolkrák“ se blíží k šedesátce * Macocha čarovala tóny * V Galerii N7 se pomáhalo s Červeným křížem * Pěvecké sbory zahájily prázdniny * Rockeři zažili na pódiu peklo * Kapela Dymytry ovládla Rockový mlýn.

ČERVENEC

 * Edgar představil v Avatarce svou tvorbu * Čápofest byl nabitý * Vendula Burgrová ukázala vnitřnosti v novém světle * Cirkus Pižďuch přepadl déšť * Keltská noc opět přilákala řadu hvězd a lámala divácké rekordy * Josef Franc představuje Moravské Toskánsko * Z obrazů Sylvy Prchlíkové vyzařuje pohoda * Rock memory of nezastavil ani déšť * Sebastian a Callta přilákali na náměstí davy * V Čechovicích se pařilo jako zamlada * Franta Nedvěd rozehřál fanoušky * Na stojáka mělo U Čápa úspěch a Konice se bavila divadlem. Festival se nesl ve znamení humoru * Skupina Harlej ovládla prostějovské náměstí *

SRPEN

Děti v Náměšti putovaly z pohádky do pohádky * Caveman v Čechách pod Kosířem byl vyprodaný * V Náměšti proběhla Hradozámecká noc * Ondřeje Havelku to furt baví * Výstava panenek se Prostějovanům líbila * Guláš rock fest s vynikající atmosférou * První Sešlost slavila úspěch * Krása z rukou šedesátníků aneb další výstava s noblesou * Hvězdy české hudební scény v Prostějově. 

ZÁŘÍ

* V Čechách pod Kosířem se promítala vylepšená Obecná škola * Smržice mají svůj festival * Jak pochopit a uchopit cestu? Kreativně! * Martina Šimáčková tvrdí: Za všechno může kadeřnice * V konickém zámku zazněla opera * V Galerii N7 se představila Marie Ida Hornová * Charita slavila na náměstí čtvrt století * Divadlo zaplnilo jesenecký kulturák * Ve Špalíčku byly zahájeny dvě výstavy.

ŘÍJEN

 * Dámy v Apollu předvedly pořádný nářez * Světlana Nálepková se za svou Edith nemusela stydět * Tři generace Kočárů zahájila výstavu v Galerii N7 * Ojedinělá výstava díla Jiřího Koláře byla zahájena, současně je v muzeu k vidění i expozice o Karlu IV. * Vladivojna nepřijela... * Michal Horáček se Na cestě zastavil i v Prostějově * Jana Dybalová zobrazuje hodnotu svobody * Matěj Ruppert měl na zadnici Prostějov * Bašta prošla první zatěžkávací zkouškou * Aplaus 2016 je u konce, diváky nejvíce nadchli Polívkovi * Moravská filharmonie zahrála slavnostní koncert * Skupina Band-A opět zaplnila konický „Živňák“.

LISTOPAD

* Miloš Karásek rozjasnil život starým a nemocným lidem * Klas slavil své výročí v Městské divadle a u prostějovského publika to mělo úspěch * Určický kněz vydal básnickou sbírku * Hotel Plumlov rozezněly šansony a provonělo víno * Kamila Opletalová vystavovala v Avatarce * Skupina TATA BOJS v Apollu 13 válela * Monology vagíny vyvolaly kontroverzi * Cimrmani způsobili přímo prostějovské povstání * Provazník si zazpívá s Bílou * Do Jesence zavítala Coco Chanel, bylo to skvělé představení * Prostějovská fotografka Tatiana Skládalová představila veřejnosti své další úlovky. Tentokrát z hlavního města evropské romantiky Paříže * Již podruhé za sebou se Městské divadlo v Prostějově připojilo k evropskému projektu Noc divadel * Pavel Novák zazpíval Prostějovanům při rozscvícení vánočního stromu koledy, svoje i tátovy hity * Příchod adventu předznamenal Čechomor, koncert známého seskupení se vydařil na jedničku * Do Galerie Bašta se vrátila atmosféra z dob Dušana Kamzíka.

PROSINEC

* Josef Čapek v muzeu: projekt, na který by měl být Prostějov hrdý * Laďa Kerndl zazpíval pro děti z dětského domova * Kapela Wohnout oslavila Sladkých dvacet * Přijel upgradeovaný 4TET * „Kasko“ zažilo událost roku, fanynky na kapelu Kryštof čekaly už dvě hodiny před koncertem a v sále bylo narváno. Richard Krajčo předvedl skvělou show * Benefiční večer pro plumlovský zámek byl úspěšný * Česko-Slovenský koncert skupin Tři sestry a Horkýže slýže byla jedna velká pařba *Studenti JAMU připomněli Jiřího Bulise * U Hanáka proběhla poslední vernisáž * Pěvecký sbor Nota Bene přinesl Vánoční koncert * Richard Pachman tradičně zazpíval Husovu sboru.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...