Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Také loňský rok byl bohatý na různá prohlášení, která mnohým hodně polechtala bránice nebo naopak hnula žlučí. Prim ve slovních perličkách hráli tradičně politici, ale ani běžní smrtelníci z oblasti sportu či kultury se rozhodně nenechali zahanbit. PROSTĚJOVSKÝ Večerník spoustu vtipných komentářů a poznámek jako vždy zaznamenal do svého zápisníku a ty nejlepší rozhodně nemohou v sumáři roku 2016 chybět!

Na nejvyšší stupínek vystoupal se svojí svatou pravdou nový ředitel finančního úřadu, hned těsně za ním se umístily dvě dámy - dnes již odsouzená realitní makléřka a vtipná primátorka statutárního města Prostějov.

VÝROK ROKU

Berňák a hřbitov jsou pro každého!

Od prvního července 2016 nový ředitel Finančního úřadu v Prostějově PAVEL PRUDKÝ potvrdil Večerníku starou známou pravdu. Dá se náš život shrnout lépe?

2. místo

Dala jsem mu milion, ale nevím, odkud ten chlap je!

PETRA SEDLÁŘOVÁ obviněná z podvodu před soudem vysvětlovala, kam se poděly vypůjčené a zpronevěřené peníze.

3. místo

Jestli mě tam děcka dají, tak je snad zabiju!

Primátorka statutárního města Prostějov ALENA RAŠKOVÁ nazvala nový dům pro seniory v Plumlovské ulici vepřincem, a rozhodně by tam ve stáří bydlet nechtěla...

4.

Schovejte to, ještě Večerník napíše, že tady kšeftujeme s perníkem! 

První náměstek ZDENĚK FIŠER varoval primátorku Raškovou ve chvíli, kdy si prohlížela přivezené vánoční perníčky.

5.

To jsou samé drogy, čuchání, injekce... Člověk je rád, když se mu podaří vychovat normálního alkoholika!

BOLEK POLÍVKA se v Prostějově objevil v rámci divadelního festivalu Aplaus a sršel bonmoty. Tento nás zaujal nejvíce. Něco totiž na něm je...

6.

Kdyby někdo řekl, že jsem zabil kmotra Mrázka, tak mi to určitě přišijete...

Bývalý majitel zábavního podniku Relax v Prostějově JIŘÍ VEČEŘ se takto obořil na soudce ve Zlíně, který rozhodoval o tom, zda tomuto kdysi najatému zabijákovi prokáže další dvě vraždy.

7.

Chceme do extraligy! Trenér tak musel jít...

Generální manažer hokejových Jestřábů JAROSLAV LUŇÁK k nečekanému konci Kamila Přecechtěla.

8.

Pošlu na tebe dvacet cikánů!

Tímto způsobem vyhrožoval u Okresního soudu v Prostějově JOSEF REHOVIČ své družce, se kterou má společné dítě.

9.

Byl to pro mě celé ty roky ráj na zemi...

Fotbalový špílmachr prostějovského eskáčka LUKÁŠ ZELENKA po posledním utkání v prostějovském dresu.

10.

Svých opálených tady máme už dost!

Nebývale tvrdě se při vyhlašování nejlepších policistů za rok 2015 vyjádřil k migrační krizi první náměstek prostějovské primátorky ZDENĚK FIŠER

11.

Já už jsem to své feně vysvětlil...

Náměstek primátorky PAVEL SMETANA musel i doma hájit rozhodnutí, proč  v parku budou záchodky jen pro psy...

12.

Slušní lidé dostávají tresty a darebáci si mastí kapsy!

Fotbalový trenér Jesence PETR TICHÝ svérázně okomentoval pokutu, kterou obdržel od disciplinární komise Olomouckého KFS.

13.

Chytil jsem tátu pod krkem a on začal ječet jako hysterka.

ROMAN PIŠŤÁK svérázným způsobem u Okresního soudu zavzpomínal, jak málem uškrtil svého vlastního otce.

14.

Ano, jsem to já, Horáček, vaše naděje na lepší budoucnost...

Známý textař, básník i producent a kandidát na prezidenta České republiky MICHAL HORÁČEK přivezl do prostějovského divadla svůj projekt Na cestě

15.

Kdyby se vraždili všichni, co si dělají  naschvály, budeme mít třetinu obyvatel!

Brněnská soudkyně JANA BARTOŠOVÁ takto komentovala hrůzný čin Antonína Pospíšila z Bedihoště.

16.

Jmenuju se Brouk Pytlík.

Takto se představil MICHAL BRADÁČ policejní hlídce. Másledně se s nimi porval...

17.

Když vlezete v téměř šedesáti letech na hřiště a nejste nejhorší, tak je to hrůza...

Fotbalový trenér Nezamyslic „B“ DRAHOMÍR CRHAN svérázně okomentoval svou hru ve III. třídě OFS Prostějov.

18.

Dnešní mladí začínají pít už ve třinácti letech!

Dvaapadesátiletá Jaroslava Lysá je ženou, která si sama prošla utrpením závislosti. Dnes vede svépomocnou psychoterapeutickou skupinu.

19.

Ve srovnání s vandrem jsme zdvojnásobili počet lidí vypisujících diplomy. Po květnové akci se totiž jedna z našich členek léčila se zánětem šlach na zápěstí.

PAVLÍNA COPKOVÁ z KČT Smržice, který stojí za organizací Smržického vandru i Smržické šlapky, přiznala, že pořádat turistické akce je náročné

20.

„Dorazili jsme trochu nedospalí, protože náš milovaný Ríša (Richard Šimurka - pozn. red.), mírně omámen alkoholem, dlouho do noci na hotelu Flora v Olomouci trénoval na saxofon. V časných ranních hodinách ty zvuky linoucí se z jeho pokoje připomínaly spíš něco jako maštal s dobytkem. Ani neslyšel, když jsem mu šla zabouchat na dveře. Potom už jsem to vzdala a šla spát. Celou noc se mi zdálo, jak z maštale vyháním telátka a krávy.“

Slovenská herečka a zpěvačka Sidónia Tobiášová, známá jako SZIDI TOBIAS, omlouvala svůj stav

21.

Primátorka je sůl, já jsem zase chleba!

Tajemník prostějovského magistrátu LUBOMÍR BALÁŠ nešetřil samochválou ve chvíli, kdy město získalo titul Nejpřívětivějšího úřadu v Olomouckém kraji

22.

Toto není jednání ani malého dítěte, natož profesionálního sportovce...

Kouč Jestřábů KAMIL PŘECECHTĚL o letním mlčení Luboše Horčičky, který nakonec zamířil k rivalovi do Přerova.

23.

I ženská dokáže přeprat chlapa. To si pište!

Velitel Městské policie Prostějov JAN NAGY obhajoval skutečnost, že se právě žena stala novou posilou v řadách strážníků.

24.

Řekl mi, ať si tu střechu klidně vezmu.

Sňatkový podvodník Miroslav Janiš opravoval svůj vlastní dům z peněz žen, které mu důvěřovaly. Takto o jeho praktikách promluvila MILUŠE MIKULENKOVÁ.

25.

Největší kouzlo je dětský smích. To nemůže být trik!

Kouzelník PAVEL KOŽÍŠEK předvedl prostějovským dětem roztodivné čáry máry, v jednom měl ale jasno bez jakýchkoliv triků.

26.

Nesvádějte to prosím na chudáky s těma metlema...

I takto reagoval plumlovský starosta ADOLF SUŠEŇ na požár tamního zámku.

27.

Babiš mě svlékl úplně donaha!

Nový hejtman Olomouckého kraje Oto Košta přesně Večerníku popsal, jak se rok před krajskými volbami seznámil s bossem hnutí ANO 2011 Andrejem Babišem.

28.

Důvod pojmenování jsem nikde nenašel. Odpradávna se zde žralo, tak asi proto Žralok!

Správce Autocampingu Žralok Petr Piňos nabídl Večerníku možné vysvětlení, proč se areál jmenuje tak, jak jsme dlouhá léta zvyklí.

29.

Zabíjí nás otevírací doba v kiosku...

Hvězdný LIBOR GERČÁK o ústupu ze slávy týmu Peliny Choceň na Krumsínském Haná Cupu.

30.

Musím říct, že naštěstí se mi manželský trojúhelník zatím vyhnul... Nevím, jestli se dá taková reálná situace řešit s nadhledem.

RUDOLF HRUŠÍNSKÝ po komedii „Nebyla to Pátá, byla to Devátá“, která zaplnila kulturák v Jesenci téměř do posledního místa.


Další hlášky roku 2016

„Žena se omlouvala, že horor v televizi ji tak vtáhl do děje, že sama začala křičet o pomoc!“ Mluvčí prostějovských strážníků Jana Adámková takto popisovala jeden z nočních výjezdů hlídky městské policie.

„Ještě jsme stihli část předehry...“ Lékařku Jitku Mészárosovou přepadla cikánka ve chvíli, kdy se chystala do kina Metro 70 na záznam z Metropolitní opery v New Yorku. Vše dobře dopadlo, pomohly jí dvě neohrožené ženy.

„Své pohlednice vyměním jen za Ferrari!“ Sběratel historických obrázků Prostějova Petr Sekanina by své poklady zrovna levně nedal...

„Nebýt nátlaku ze strany Tomáše Nykla, tak bych se ke krádeži nikdy neodhodlal.“ Lukáš Vytonský u soudu nevídaným způsobem „naprášil“ svého celoživotního kamaráda, s nímž vyloupil bankomat v Plumlově. 

„Majitel kočky nás zavolal, protože přes veškerou snahu jí nemohl přes hodinu vytáhnout hlavu z kočičí konzervy!“ Mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková popisovala kuriózní výjezd za záchranou života. Kočičího...

„Zmizí-li um starých mistrů, skončíme v prdeli!“ Prostějovský malíř Milan Benda v rozhovoru pro Večerník potvrdil, že z historie bychom měli těžit i nadále.

„Kdybych já řekl o cikánech něco podobného jako pan Babiš, už by mě vedli v klepetech!“ Lídr Dělnické strany Tomáš Vandas na předvolebním mítinku v Prostějově si nebral servítky.

„Živil se tím, že zadlužoval sebe i své kamarády.“ Andrea Řeháková charakterizovala způsob obživy Michala Šindlera z Kostelce na Hané.

„Kdyby nebyla dobrá, nedrželi by ji v Japonsku.“ Sportovní manažer vékáčka a hlavní kouč Agelek Peter Goga k příchodu turecké posily Basa.

„Swing, blues a takové ty ‚přidžezlé´ melodie miluji a mám ráda hudbu meziválečného období, ale asi by mě v ní nebavilo žít. Jsem ráda teď a tady.“ Ilona Csáková při návštěvě v Hotelu Plumlova poskytla svoji historickou analýzu.

„Já už do Kostelce nepojedu. Nikdy!“ Kouč Pivína Jaroslav Svozil byl zklamán výkonem rozhodčích při fotbalovém derby.

„Já jsem pro ten paskvil skutečně hlasoval!“ Prostějovský poslanec Pavel Holík zastupitelům přiznal, že pro nesmyslný zákon o nočním klidu také zvedl ruku.

„Terorismus je hnus!“ Německá volejbalistka Kathleen Weiss, která už druhým rokem obléká dres VK Agel Prostějov, má o sílící hrozbě jasno

„Naše písničky oslovují nejen teenagery, ale i dospělé. Je to vidět hlavně na našich koncertech. Rodiče nám často říkají, že přišli jako doprovod a odešli jako fanoušci. A pro fanoušky naši hudbu děláme. To mluví samo za sebe.“ Nová hvězda na tuzemském nebi populární hudby Petr Lexa

„První dáma odchází. Vztyk!“ Takto zavelel v obřadní síni Miroslav Pišťák ve chvíli, kdy ze slavnostní akce odcházela primátorka Alena Rašková.

„Nikoho předtím jsem nezastřelil. Jen prašivou kočku!“ Obviněný z vraždy svého tchána se Antonín Pospíšil z Bedihoště takto hájil u Krajského soudu v Brně.

„Koupili si dva větrníky a se smíchem odešli!“ Majitel nové dětské herny v Prostějově Tomáš Hanák takto komentoval akci strážníků, kteří přijeli prověřit udání opilým matkám.

„Není zvyklý stát v bráně, natož aby chytal balóny...“ Trenér mostkovické rezervy Vlastimil Chudoba na adresu svého gólmana po utkání s AFK City.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...