Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ani v roce 2016 se významné osobnosti Prostějovsku nevyhýbaly. Ba právě naopak! Celebrity ze všech oborů lidské činnosti přivítali během uplynulého roku organizátoři kulturních, společenských i sportovních akcí. A nejenom před volbami jsme v místním regionu tu a tam spatřili muže či ženu z nejvyšších pater české politiky. Ostatně, Prostějov a okolí se pro známé osobnosti stávají v posledních letech velmi vyhledávanou destinací...

Kdo všechno se tedy v roce 2016 objevil na Prostějovsku? 

02 osobnostiIvan LENDL
Jeden z nejlepších tenistů všech dob a dnes trenér světové jedničky Andy Murrayho byl opět ambasadorem prostějovského turnaje UniCredit Czech Open. V červnu poskytl při své návštěvě areálu NTC MORAVA Večerníku i exkluzivní rozhovor.

Zdeněk SVĚRÁK
Dramatik, scenárista, herec a autor písňových textů si byl v pátek 10. června prohlédnout „své“ muzeum, umístěné v zámku v Čechách pod Kosířem. K vidění je tu i jeho legendární psací stroj. I na Hané prokázal svůj velký smysl pro humor.

Michal DAVID
První červnovou sobotu si diskotékoví fanoušci napříč generacemi užili koncert velké hvězdy české populární scény. Zpěvák, skladatel a hudební podnikatel Michal David zavítal do Prostějova téměř přesně po dvou letech a znovu vystoupil ve Víceúčelové hale-ZS.

Miloš ZEMAN
V pátek 20. května se během krátké návštěvy v Čechách pod Kosířem ukázal prezident České republiky Miloš Zeman. Při této příležitosti před zdejší oranžerií zaházel připravený jerlín, který by tu měl růst asi dvě stovky let.

Rudolf HRUŠINSKÝ/JANA ŠVANDOVÁ/JOSEF CARDA
Toto trio se v pondělí 19. září představilo ve hře italského dramatika Alda Nicolaje s názvem „Nebyla to Pátá, byla to Devátá“. Komedie o manželském trojúhelníku zaplnila kulturák v Jesenci téměř do posledního místa.

Martin PROCHÁZKA
Hokejová legenda, olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa navštívil poprvé v životě Prostějov. Stalo se tak u příležitosti předvolební akce hnutí ANO, kdy bývalý hokejový útočník brázdil led prostějovského zimáku.

Bolek POLÍVKA
„Valašský král“ se představil v rámci divadelního festivalu Aplaus 2016. Komedie DNA byla plná gagů, klaunských výstupů, typické improvizace i jeho charakteristického humoru, který půvabně osvěžila jeho dcera Anna. Představení se právem umístilo na první příčce diváckého hlasování.

Jindřich POSPÍŠIL
Dvacetinásobný mistr světa v kolové a největší světová legenda tohoto sportu byl v Němčicích nad Hanou jako hlavní rozhodčí při republikovém mistrovství v sálové cyklistice. Večerníku poskytl i exkluzívní rozhovor.

Vilma CIBULKOVÁ
Ve hře s prostým názvem LENI excelovala v úterý 3. května vynikající herečka, která v roce 2014 za svou roli získala zaslouženou Thálii. Na půdě prostějovského divadla ztvárnila rozporuplnou osobnost německé režisérky, která musí obhajovat svoji kontroverzní minulost před kamerami americké show, skutečně bravurním způsobem.

Andrej BABIŠ
Vicepremiér a ministr financí České republiky podnikl cestu do Prostějova v pátek 29. dubna, kdy si prohlédl nemocnici a debatoval s lékařským personálem. Vzápětí požehnal výstavbě Národního olympijského centra Za Kosteleckou ulicí.
Foto 01_babis_mik

Richard KRAJČO
Nejslavnější česká kapela současnosti Kryštof zahrála pro zcela vyprodaný Společenský dům 6. prosince. Její frontman Richard Krajčo své fanynky doslova rozparádil, byla to prostě předvánoční show se vším všudy.

Jan SVĚRÁK
Oscarový filmový režisér se v sobotu 2. dubna zúčastnil otevírání zámku v Čechách pod Kosířem veřejnosti. Přijel ještě jednou, a to o dva měsíce později, když doprovodil svého neméně slavného tatínka.

Bohuslav SOBOTKA
Český premiér ve čtvrtek 26. května navštívil muzeum filmů Jana a Zdeňka Svěrákových, kde usedl do lavice podobné té, která si „zahrála“ ve snímku Obecná škola. V Prostějově se pak objevil ještě jednou a to u příležitosti Všesportovních her DTJ.

Radek PASTRŇÁK
Hudebník a textař dorazil se svojí kapelou Buty v pátek 10. června, s níž koncertoval v romantickém prostředí zámeckého parku v Čechách pod Kosířem. A byl to velkolepý zážitek, který si nenechali ujít stovky fanoušků.

Zdeněk IZER
Známý bavič rozesmál stovky diváků během velkolepých oslav 740 let první zmínky o obci Raková, které se konaly v sobotu 30. července. Hvězda z televizní obrazovky přilákala pozornost mnoha návštěvníků.

Ondřej VITÁSEK
Odchovanec prostějovského hokeje se vrátil do Prostějova s mistrovským pohárem. Stalo se tak v sobotu 11. června a o reprezentačního obránce ve službách libereckých Bílých tygrů byl mezi místní veřejností velký zájem.

Petra ČERNOCKÁ
Poslední víkend v červnu se v Tištíně konaly hody, které i tentokrát dostály pověsti akce, při níž se vesnice skvěle baví sama. Královsky se bavila i sama zpěvačka známá nejen jako filmová Saxana z legendárního snímku Dívka na koštěti.

Josef SMOLKA
Tradičního setkání volejbalových pamětníků regionu se 17. května zúčastnil i mistr světa z roku 1966 a bronzový medailista z OH 1968. Návštěva legendy pod vysokou sítí zahřála na duši všechny pamětníky.

Ilona CSÁKOVÁ
Slavná zpěvačka vystoupila v únoru na plese ve stylu třicátých let v Hotelu Plumlov. V exkluzivním rozhovoru pro Večerník se zmínila, že Prostějovsko jí bylo doporučeno kamarádem Laďou Kerndlem.

František NEDVĚD
V pátek 29. července večer se na pláži U Vrbiček sešli fanoušci folkové a country muziky. Vystoupil zde totiž fenomenální písničkář společně se synem Vojtěchem a doprovodnou kapelou. A nádherné písně vzaly nejednoho diváka za srdce.

Michal HORÁČEK
Známý textař, básník i producent a kandidát na prezidenta České republiky přivezl do prostějovského divadla svůj projekt Na cestě, se kterým vyprodává sály po celé republice. Vyprodáno bylo i v úterý 4. října v Městském divadle Prostějov.

Miloš KOLEJKA
Němčický rodák a dodnes jediný olympionik pocházející z tohoto městečka, se ve svých devadesáti letech osobně zúčastnil červnového sjezdu rodáků. Byl členem družstva sportovních gymnastů na LOH 1952 v Helsinkách, kde získala ČSSR sedmou příčku.

Petr LEXA
Nesmírně populární duo Slza, které tvoří zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil, vystoupilo před vyprodaným „Kaskem“ 24. dubna. Jejich publikum tvořili převážně teenageři a děti s rodiči. Všichni si ale koncert velmi užili.

Vlasta REDL
Fenomenální zpěvák a skladatel se v pondělí 12. prosince po dvou letech vrátil do Čech pod Kosířem, aby opět koncertoval ve zdejším Muzeu kočárů. Jeho vystoupení sklidilo potlesk celého publika.

Petr VABROUŠEK
Známý triatlonista, účastník několika ročníků havajského Ironmana běžel Velikonoční půlmaraton v Prostějově. Start světoznámého sportovce pozvedl akci na vyšší úroveň, sám sportovec přislíbil účast i v dalším ročníku.

Jaroslav SVOBODA
Známý hokejový útočník, finalista věhlasného Stanley Cupu a mistr světa v kategorii do 20 let s reprezentací České republiky byl nejzářivější hvězdou letního amatérského tenisového turnaje Prostějov Cup 2016.

Alexander Nikolajevič BUDAJEV
Koncem února navštívil Prostějov generální konzul Ruské federace A. N. Budaev, kterého na radnici přijalo vedení města v čele s primátorkou Raškovou. Konzul si pak prohlédl i Národní dům a pobesedoval s místními občany.
Foto 01_budaev_mik

Alois KAŇKOVSKÝ
Cyklistická legenda, někdejší světový šampion a rekordman prostějovské Grand Prix v počtu vítězství se po roční odmlce vrátil na prostějovskou domácí půdu. Těžký pád mu ale zhatil šanci na další triumf v Memoriálu Otmara Malečka.

Szidi TOBIAS
Tato výrazná osobnost české a slovenské hudební scény se obklopila skvělými muzikanty a společně připravili v pondělí 15. února prostějovskému publiku příjemný kulturní zážitek. Zahráli to nejlepší z jejich tvorby a představili nové, v pořadí již páté, album Jolanka.

Ariel SAINZ/Roberto GARCIA
Ve třetím dubnovém týdnu se v Prostějově objevila vzácná návštěva. Na Hané pobývali prezident kubánské volejbalové federace Ariel Sainz a hlavní trenér tamější reprezentace Roberto Garcia. Spolupráce s VK Agel očividně prospívá oběma stranám.

Michaela MARKSOVÁ
Ministryně práce a sociálních věcí České republiky Michaela Marksová obdivovala 25. června výborně vybavená sociální zařízení v areálu staré nemocnice v Prostějově, poté se vydala na inspekční cestu do Domu pro seniory v Jesenci.

Libor GERČÁK
Futsalový reprezentant je notorickým účastníkem turnaje Krumsínský Haná Cup. Ve dvacetileté historii vynechal pouze jeden ročník, třikrát svým umem přispěl k celkovému vítězství svého týmu Peliny Choceň.

Sebastian NAVRÁTIL
Známý zpěvák vystoupil na náměstí T. G. Masaryka ve čtvrtek 14. července společně s Pavlem Calltou v rámci Prostějovského léta 2016. Přestože jejich vystoupení sklidilo aplaus, sám zpěvák se svěřil, že by chtěl zahrát ještě lépe...

Radoslav RANČÍK
Věhlasný basketbalista ze Slovenska, jenž táhl Nymburk v jeho nejlepší éře, prošel si i prestižní Euroligou a patřil k absolutní evropské špičce, se představil na Hané v dresu bratislavského Interu v přípravě proti prostějovským Orlům.


Ladislav KERNDL
Sobota 3. prosince patřila v Hotelu Plumlov dětem z plumlovského domova. Svým dílem k tomu opět přispěl i populární zpěvák, který vystoupil bez nároku na honorář. Večerník jako hlavní mediální partner nemohl na akci samozřejmě chybět.

Jana DOLEŽELOVÁ
V lékárně AGELu se všem příchozím Prostějovanům věnovala známá odbornice a také Miss České republiky 2014, která ví o krásné pleti své. Konzultace a vyšetření poskytovala všem zdarma a ještě rozdávala úsměvy na všechny strany.

Pavel KOŽÍŠEK
Do Prostějova zavítal koncem listopadu nejznámější český kouzelník. Jeho vystoupení uvítaly hlavně děti, které společně s rodiči zcela zaplnily sál Duhy. Mistr světa ze Světového poháru bavičů a nejpopulárnější český kouzelník přijel s asistentkou Martinou Dvořákovou.

Jitka ZELENKOVÁ

Legendární zpěvačka byla v regionu hned dvakrát. Nejprve byla hvězdou plesu v Hotelu Plumlov, poté zakončila loňský program Prostějovské zimy, když vystoupila na centrálním náměstí T.G. Masaryka. Přestože zpívala na playback, návštěvníky vánočního jarmarku svými hity rozehřála. 

STANISLAV HLOŽEK
Při vyhlašování nejlepších sportovců města v polovině března se pořádně rozšoupnula polovina z legendárního dua s Petrem Kotvaldem, který na pódiu v Hotelu Tennis Club střihnul hned několik hitů, které se vžily všem pod kůži.

SIMONA STAŠOVÁ
S představením „Vím, že víš, že vím“ přijelo v březnu do Prostějova pražské divadlo Harlekýn. Na prknech Městského divadla excelovala i tato vynikající herečka, která svým umem roztleskala zcela vyprodané hlediště. 

WOHNOUT
Dvacetiletá česká kapela rozjela svoji koncertní tour po čtrnácti městech České republiky právě v Prostějově. Koncem listopadu se představila ve Společenském domě a „Wohnouti“ své fanoušky rozhodně nezklamali, když zaujali novou vlastní scénou a světelnými i zvukovými efekty. 

DÁŠA BLÁHOVÁ 
Do sálu Společenského domu v Prostějově po letech opět zavítalo divadlo. A ne ledajaké. V úterý večer jsme měli možnost shlédnout představení Monology vagíny v podání Intimního divadla Dáši Bláhové. O tom, že se diváci dvě hodiny dobře bavili, snad už i vzhledem k názvu hry nelze pochybovat... 

MILAN LASICA/EMÍLIE VAŠÁRYOVÁ/MILAN KŇAŽKO
Fenomenální trio předvedlo báječný výkon na prknech Městského divadla ve hře Život na trikrát. Sám Lasica v Prostějově vystoupil za předloňské neodehrané představení v rámci festivalu Aplaus, kdy byl hospitalizován v nemocnici a čekání stálo za to!

SVĚTLANA NÁLEPKOVÁ
Na prknech Městského divadla v Prostějově excelovala i tato známá herečka. Zaplněné hlediště bylo velmi zvědavé na hru Milovat k smrti, díky níž mohli diváci nahlédnout do doby sladké zlaté Paříže a pohnutých osudů slavné zpěvačky šansonů Edith Piaf.   

KAREL HEŘMÁNEK/BOB KLEPL/JANA ŠULCOVÁ 
Populární „Fešák Hubert“ se koncem května společně se svými dalšími hereckými esy představil zaplněnému hledišti Městského divadla v Prostějově. Ve hře Tři muži na špatné adrese předvedli všichni skvělý výkon a byl to zážitek vidět tyto mistry na vlastní oči!   

VĚRA ŠPINAROVÁ
Populární „Špinarka“ koncertovala na Prostějovsku v krátké době už poněkolikáté. Tentokrát se tak stalo koncem srpna přímo na náměstí v centru města. Zaplněný rynk tleskal osvědčeným hitům, radnicí „otřásla“ i její Bílá Jawa 250!

HEIDI JANKŮ
Nestárnoucí Ostravanka přijela do Prostějova, aby uplynulý čtvrtek jednak podpořila při volební kampani sociální demokraty, ale zároveň roztančila náměstí T. G. Masaryka zaplněné dětmi. Loučení s prázdninami tak stálo v jejím provedení za to, proběhlo s velkou pompou.

NAĎA URBÁNKOVÁ
Pětinásobná Zlatá slavice „odkojená“ Divadlem Semafor dorazila v száří do Prostějova  a svým vystoupením nadchla zaplněné náměstí T. G. Masaryka. Zazpívala i svůj hit Závidím a při vzpomínce na Jiřího Grossmana se jí vhrnuly slzy do očí.

LOU FANÁNEK HAGEN
Česká skupina Tři sestry a slovenská kapela Horkýže Slíže vyrazily na další společné turné, které má nejen připomenout federální časy, ale hlavně pobavit. Přesně to se povedlo v prosinci ve Společenském domě. 

JAN ČENSKÝ
Do kulturního domu v Jesenci zavítal koncem listopadu nejpopulárnějších princ dětských srdcí i s hereckými kolegyněmi Michaelou Dolinovou a Libuší Švormovou. Divadelní představení Příběh Coco Chanel se u zaplněného sálu setkalo s obrovským úspěchem.

ČECHOMOR
Populární seskupení zahájilo v Prostějově svoji další koncertní šňůru. Jejich prosincový koncert byl ve Společenském domě takřka vyprodán a místní fanoušci si mohli znovu vyslechnout řadu známých hitů. Povedená akce!

 

Ivan LENDL

Jeden z nejlepších tenistů všech dob a dnes trenér světové jedničky Andy Murrayho byl opět ambasadorem prostějovského turnaje UniCredit Czech Open. V červnu poskytl při své návštěvě areálu NTC MORAVA Večerníku i exkluzivní rozhovor.

Zdeněk SVĚRÁK

Dramatik, scenárista, herec a autor písňových textů si byl v pátek 10. června prohlédnout „své“ muzeum, umístěné v zámku v Čechách pod Kosířem. K vidění je tu i jeho legendární psací stroj. I na Hané prokázal svůj velký smysl pro humor.  

Michal DAVID

První červnovou sobotu si diskotékoví fanoušci napříč generacemi užili koncert velké hvězdy české populární scény. Zpěvák, skladatel a hudební podnikatel Michal David zavítal do Prostějova téměř přesně po dvou letech a znovu vystoupil ve Víceúčelové hale-ZS.

Miloš ZEMAN

V pátek 20. května se během krátké návštěvy v Čechách pod Kosířem ukázal prezident České republiky Miloš Zeman. Při této příležitosti před zdejší oranžerií zaházel připravený jerlín, který by tu měl růst asi dvě stovky let. 

 

Rudolf HRUŠINSKÝ/JANA ŠVANDOVÁ/JOSEF CARDA

Toto trio se v pondělí 19. září představilo ve hře italského dramatika Alda Nicolaje s názvem „Nebyla to Pátá, byla to Devátá“. Komedie o manželském trojúhelníku zaplnila kulturák v Jesenci téměř do posledního místa.

 

Martin PROCHÁZKA

Hokejová legenda, olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa navštívil poprvé v životě Prostějov. Stalo se tak u příležitosti předvolební akce hnutí ANO, kdy bývalý hokejový útočník brázdil led prostějovského zimáku.  

 

Bolek POLÍVKA

„Valašský král“ se představil v rámci divadelního festivalu Aplaus 2016. Komedie DNA byla plná gagů, klaunských výstupů, typické improvizace i jeho charakteristického humoru, který půvabně osvěžila jeho dcera Anna. Představení se právem umístilo na první příčce diváckého hlasování.

 

Jindřich POSPÍŠIL

Dvacetinásobný mistr světa v kolové a největší světová legenda tohoto sportu byl v Němčicích nad Hanou jako hlavní rozhodčí při republikovém mistrovství v sálové cyklistice. Večerníku poskytl i exkluzívní rozhovor.  

 

Vilma CIBULKOVÁ

Ve hře s prostým názvem LENI excelovala v úterý 3. května vynikající herečka, která v roce 2014 za svou roli získala zaslouženou Thálii. Na půdě prostějovského divadla ztvárnila rozporuplnou osobnost německé režisérky, která musí obhajovat svoji kontroverzní minulost před kamerami americké show, skutečně bravurním způsobem.

 

----------------------------

 

Andrej BABIŠ

Vicepremiér a ministr financí České republiky podnikl cestu do Prostějova v pátek 29. dubna, kdy si prohlédl nemocnici a debatoval s lékařským personálem. Vzápětí požehnal výstavbě Národního olympijského centra Za Kosteleckou ulicí.

Foto 01_babis_mik

 

Richard KRAJČO

Nejslavnější česká kapela současnosti Kryštof zahrála pro zcela vyprodaný Společenský dům 6. prosince. Její frontman Richard Krajčo své fanynky doslova rozparádil, byla to prostě předvánoční show se vším všudy.

 

Jan SVĚRÁK

Oscarový filmový režisér se v sobotu 2. dubna zúčastnil otevírání zámku v Čechách pod Kosířem veřejnosti. Přijel ještě jednou, a to o dva měsíce později, když doprovodil svého neméně slavného tatínka.

 

Bohuslav SOBOTKA

Český premiér ve čtvrtek 26. května navštívil muzeum filmů Jana a Zdeňka Svěrákových, kde usedl do lavice podobné té, která si „zahrála“ ve snímku Obecná škola. V Prostějově se pak objevil ještě jednou a to u příležitosti Všesportovních her DTJ.

 

Radek PASTRŇÁK

Hudebník a textař dorazil se svojí kapelou Buty v pátek 10. června, s níž koncertoval v romantickém prostředí zámeckého parku v Čechách pod Kosířem. A byl to velkolepý zážitek, který si nenechali ujít stovky fanoušků.

 

Zdeněk IZER

Známý bavič rozesmál stovky diváků během velkolepých oslav 740 let první zmínky o obci Raková, které se konaly v sobotu 30. července. Hvězda z televizní obrazovky přilákala pozornost mnoha návštěvníků. 

 

Ondřej VITÁSEK

Odchovanec prostějovského hokeje se vrátil do Prostějova s mistrovským pohárem. Stalo se tak v sobotu 11. června a o reprezentačního obránce ve službách libereckých Bílých tygrů byl mezi místní veřejností velký zájem.

 

Petra ČERNOCKÁ

Poslední víkend v červnu se v Tištíně konaly hody, které i tentokrát dostály pověsti akce, při níž se vesnice skvěle baví sama. Královsky se bavila i sama zpěvačka známá nejen jako filmová Saxana z legendárního snímku Dívka na koštěti. 

Josef SMOLKA

Tradičního setkání volejbalových pamětníků regionu se 17. května zúčastnil i mistr světa z roku 1966 a bronzový medailista z OH 1968. Návštěva legendy pod vysokou sítí zahřála na duši všechny pamětníky.

 

Ilona CSÁKOVÁ

Slavná zpěvačka vystoupila v únoru na plese ve stylu třicátých let v Hotelu Plumlov. V exkluzivním rozhovoru pro Večerník se zmínila, že Prostějovsko jí bylo doporučeno kamarádem Laďou Kerndlem.

 

-------------------------------

 

František NEDVĚD

V pátek 29. července večer se na pláži U Vrbiček sešli fanoušci folkové a country muziky. Vystoupil zde totiž fenomenální písničkář společně se synem Vojtěchem a doprovodnou kapelou. A nádherné písně vzaly nejednoho diváka za srdce.

 

Michal HORÁČEK

Známý textař, básník i producent a kandidát na prezidenta České republiky přivezl do prostějovského divadla svůj projekt Na cestě, se kterým vyprodává sály po celé republice. Vyprodáno bylo i v úterý 4. října v Městském divadle Prostějov.

 

Miloš KOLEJKA

Němčický rodák a dodnes jediný olympionik pocházející z tohoto městečka, se ve svých devadesáti letech osobně zúčastnil červnového sjezdu rodáků. Byl členem družstva sportovních gymnastů na LOH 1952 v Helsinkách, kde získala ČSSR sedmou příčku.

 

Petr LEXA

Nesmírně populární duo Slza, které tvoří zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil, vystoupilo před vyprodaným „Kaskem“ 24. dubna. Jejich publikum tvořili převážně teenageři a děti s rodiči. Všichni si ale koncert velmi užili.

 

Vlasta REDL

Fenomenální zpěvák a skladatel se v pondělí 12. prosince po dvou letech vrátil do Čech pod Kosířem, aby opět koncertoval ve zdejším Muzeu kočárů. Jeho vystoupení sklidilo potlesk celého publika.

 

Petr VABROUŠEK

Známý triatlonista, účastník několika ročníků havajského Ironmana běžel Velikonoční půlmaraton v Prostějově. Start světoznámého sportovce pozvedl akci na vyšší úroveň, sám sportovec přislíbil účast i v dalším ročníku.

 

Jaroslav SVOBODA

Známý hokejový útočník, finalista věhlasného Stanley Cupu a mistr světa v kategorii do 20 let s reprezentací České republiky byl nejzářivější hvězdou letního amatérského tenisového turnaje Prostějov Cup 2016.  

 

 

----------------------------------

Alexander Nikolajevič BUDAJEV

Koncem února navštívil Prostějov generální konzul Ruské federace A. N. Budaev, kterého na radnici přijalo vedení města v čele s primátorkou Raškovou. Konzul si pak prohlédl i Národní dům a pobesedoval s místními občany.

Foto 01_budaev_mik

 

Alois KAŇKOVSKÝ

Cyklistická legenda, někdejší světový šampion a rekordman prostějovské Grand Prix v počtu vítězství se po roční odmlce vrátil na prostějovskou domácí půdu. Těžký pád mu ale zhatil šanci na další triumf v Memoriálu Otmara Malečka.

 

Szidi TOBIAS

Tato výrazná osobnost české a slovenské hudební scény se obklopila skvělými muzikanty a společně připravili v pondělí 15. února prostějovskému publiku příjemný kulturní zážitek. Zahráli to nejlepší z jejich tvorby a představili nové, v pořadí již páté, album Jolanka.

 

Ariel SAINZ/Roberto GARCIA

Ve třetím dubnovém týdnu se v Prostějově objevila vzácná návštěva. Na Hané pobývali prezident kubánské volejbalové federace Ariel Sainz a hlavní trenér tamější reprezentace Roberto Garcia. Spolupráce s VK Agel očividně prospívá oběma stranám.

 

Michaela MARKSOVÁ

Ministryně práce a sociálních věcí České republiky Michaela Marksová obdivovala 25. června výborně vybavená sociální zařízení v areálu staré nemocnice v Prostějově, poté se vydala na inspekční cestu do Domu pro seniory v Jesenci.

Foto 01_marksova_mik

 

Libor GERČÁK

Futsalový reprezentant je notorickým účastníkem turnaje Krumsínský Haná Cup. Ve dvacetileté historii vynechal pouze jeden ročník, třikrát svým umem přispěl k celkovému vítězství svého týmu Peliny Choceň.

 

Sebastian NAVRÁTIL

Známý zpěvák vystoupil na náměstí T. G. Masaryka ve čtvrtek 14. července společně s Pavlem Calltou v rámci Prostějovského léta 2016. Přestože jejich vystoupení sklidilo aplaus, sám zpěvák se svěřil, že by chtěl zahrát ještě lépe...

 

Radoslav RANČÍK

Věhlasný basketbalista ze Slovenska, jenž táhl Nymburk v jeho nejlepší éře, prošel si i prestižní Euroligou a patřil k absolutní evropské špičce, se představil na Hané v dresu bratislavského Interu v přípravě proti prostějovským Orlům. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...