Příjemnou noc, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Něco nám nacisté nechali...
Začátkem února po pečlivém zkoumání archivních dokumentů objevili úředníci prostějovského magistrátu pod asfaltovou silnicí na Přikrylově náměstí obrovskou studnu vybudovanou nacisty během druhé světové války. Radní hned přišli na to, využít toto dílo německých okupantů k pozdějšímu zavlažování Smetanových sadů.

Nejvěrnější manželé
Platinovou svatbu si vystrojili koncem listopadu manželé Jaroslav a Marie Ježkovi z Klenovic na Hané. Neuvěřitelných sedmdesát let společného života oslavili v plné svěžesti. Je to vůbec možné žít tak dlouho ve společném svazku? Je!

Největší ironie
Prostějovský advokát a zastupitel Josef Augustin hájil u soudu svého klienta Zdeňka Pekaře, který jako majitel firem Kopek bariéry a Kopek color se měl dopustit různých podvodů a machinací s penězi. Nevděk ale vládne světem, stejný Zdeněk Pekař svého obhájce vzápětí okradl v jeho kanceláři o 162 tisíce korun!

Tragický omyl
Od prvního únorového dne začaly desítky policistů pátrat po sedmaosmdesátileté Boženě Zahradníčkové ze Spitznerovy ulice, která podle členů rodiny odešla na hřbitov a už se nevrátila. Po dvou týdnech marného ohledávání v okolí prostějovského a žešovského hřbitova bylo tělo seniorky náhodně nalezeno bez známek života na poli u vrahovického hřbitova! Koho by to dřív napadlo, že ženu postiženou Alzheimerovou nemocí je třeba hledat na opačném konci Prostějova?

Takhle se vydělává!
Během roku 2013 došlo ke stovkám krádeží, ale nad jednou jedinou zůstává rozum stát. Alespoň co se zisku lupičů týká. Jednadvacátého února tři zamaskovaní ozbrojenci přepadli v Přemyslovicích transportní vozidlo pražské bezpečnostní agentury Loomis. Střelbou ze samopalů
a brokovnice a odpálením nálože s plastickou trhavinou se dostali k třiceti milionům korun! A dodnes je policie v pátrání po nich naprosto slepá...

Funus za 400 tisíc
V sobotu 16. března prostějovští olašští Romové pohřbili svého barona. Jan Horvátko kraloval Olachům nejenom v našem městě, ale také po celých Čechách, na Slovensku i ve střední Evropě. Na tryznu do Brodku u Prostějova a následný pohřeb dorazily stovky Romů. Však taky Olachy z Husova náměstí stál 400 tisíc korun!

„Šaky“ se dal na modlení
Večerník v polovině dubna připravil hokejovým fanouškům šok. Zjistili jsme totiž, že bývalý vynikající útočník HC Prostějov Petr Šakarov se dal na modlení a stal se církevním pastorem! „Bůh změnil mé srdce,“ vysvětlil Večerníku populární „Šaky“.

Velmi podivná záhada
Začátkem května bylo v mlýnském náhonu objeveno dvanáct leklých kaprů! Nad tímto divem světa si lámali hlavu
i rybáři. Jak je to možné, když ve věčně vyschlém korytu náhonu neplaval nikdy ani hrouzek? Strážníci nabídli jediné možné řešení. Kapři uhynuli některému z chovatelů
a naházením do náhonu se jich snažil zbavit...

Zbytečná námaha
Už v březnu radní vyhlásili veřejnou soutěž na nové logo města Prostějova. Celkem 112 zájemců poslalo přes tři stovky návrhů, z nichž postupem měsíců rada města vybrala pětici finalistů a jejich návrhy zveřejnila na webu města. Občané se k jednomu z nich přiklonili nejvíce, ovšem vzápětí radní celé výběrové řízení zrušili! Nové logo nakonec vymyslí odbornice z Brna...

Děda a vysvědčení
Poslední školní den na konci června si pro vysvědčení do vrahovické základní školy přišel také bezmála sedmdesátiletý muž. Ne že by snad šedesátkrát propadl, ale dědeček si přišel pro vysvědčení za svoji vnučku, která už v tu chvíli byla s rodiči na dovolené v zahraničí.

Ani záchytka nepomohla…
Na začátku srpna strážníci zadrželi přímo na náměstí nevábně vypadajícího a pomočeného muže, který byl v šíleném vedru na pokraji otravy alkoholem. Při dechové zkoušce málem zkolaboval i měřicí přístroj - muž měl v dechu 4,92 promile alkoholu! V tomto stavu ho nechtěla přijmout ani záchytka!

Uplynulých 12 měsíců přineslo rekordní loupež v Přemyslovicích i požár v Alojzově, menší či větší skandály, stabilitu hospodaření města, ale také obvinění Večerníku z rasismu…
Vše podstatné se dočtete v tištěném vydání Večerníku, které je v prodeji od 6. ledna 2014

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...