Dobrý podvečer, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

2012 hana_cup_uvodVelké rozčarování mezi fotbalisty Bexim Paletten a hlavní téma na povídání pro fotbalisty všech dalších oddílů. Takový rozruch způsobil výsledek utkání SK Griffins 98 Prostějov s Indianou Plumlov. Zatímco loňskému finalistovi již o nic nešlo, druhému jmenovanému otevřel debakl 7:1 dveře do čtvrtfinále.

První dva výsledky osmifinálové skupiny „P“ rozhodly o tom, že vítěze a tedy i postupujícího definitivně určí až poslední zápas. V něm potřebovala Indiana vyhrát minimálně o pět branek, což je jí nakonec i podařilo. Způsob, jakým k tomu došlo, ovšem rozčílil nejen hráče Beximu.

Propozice turnaje jasně říkaly, že o postupujícím rozhodují body, pak skóre a teprve až za ním vzájemný zápas. Proto neměl Bexim ani po remíze s Indianou v normální hrací době následovanou výhrou na penalty a drtivým vítězstvím 5:1 nad Griffiny nic jistého. A postup jim nakonec proklouzl mezi prsty.

Griffini se totiž domnívali, že za porážku s Beximem může stejně jako v minulých vzájemných střetnutích rozhodčí a vrátili jim to. Do utkání nastoupili v kombinované sestavě a Indiana s chutí střílela jeden gól za druhým.

„Vyhrajeme, ale když se mužstva domluví, tak s tím bohužel nic neuděláme. Vím, že tam šlo o tisíc korun. Je to o to smutnější, že se jedná o dvě mužstva, která hrají nejvyšší soutěž v sálovém fotbalu. Stydět se musí oni, nikdo jiný,“ komentoval nahněvaný kouč Beximu Evžen Kučera a pokračoval: „Za to, že jsme si dovolili porazit Griffiny 5:1, tak to pustili a prodali za tisíc korun Indianě. Korupce je všude, i ve velkém fotbalu. Je to smutné. A jestli se k tomu organizátoři nějak nepostaví, musí počítat s tím, že mančafty sem jezdit nebudou. Třeba my za rok nepřijedeme.“

Slova o prodeji důrazně odmítla Indiana i Griffins, oběma výsledek ale udělal radost. „Griffini neměli motivaci, nastoupili bez gólmana a když jdeme sami na prázdnou bránu, tak přece nevystřelíme vedle. Nic jsme ale nekoupili,“ znělo z tábora Indiany.

„Vzdali jsme to. Nemělo to smysl hrát poté, co předvedli rozhodčí proti Beximu. Nikdo nechtěl hrát, zkombinovala se sestava, do brány šel hráč. Žádná finanční motivace nebyla v tom ale nebyla. Aspoň mně nikdo nic nedával.“ reagoval Martin Popelka z Griffinů.

Jejich verzi se ale rozhodl popřít i Tomáš Langr z Beximu, podle něj klidně mohli postoupit oni, kdyby Griffinům nabídli víc. „Prodané to bylo. Bavili jsme se o tom ve sprchách a Griffini přišli s tím, proč jsme jim nedali víc. Indianu to stálo startovné devět set. Kdybychom dali litr, bylo by to naše,“ zmínil Tomáš Langr s tím, že Indianě to asi stálo za to, protože hned v dalším zápase podlehla Chocni 0:3.

K celé situaci se vyjádřil i hlavní organizátor turnaje Martin Ošťádal, kterého počínání Indiany i Griffins zklamalo. „Zrovna od těchto dvou týmů bych to nečekal. Je to těžce nesportovní chování, ale nenadělám s tím nic. Nikdo se nenechá chytnout při předávání peněz a těžko se to bude dokazovat,“ uvědomuje si.

Pro další ročník tak zvažuje alespoň úpravu herního systému, kdy by vzájemný zápas měl přednost před skóre. „Stávající pravidla měla mužstva motivovat střílet více gólů, jenže přináší i toto úskalí. Každopádně se ale zamyslím nad tím, zda týmy jako Griffins chci mít příště na turnaji,“ doplnil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...