Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 novotny titulkaAKTUALIZACE: Všechno je jinak! V předminulém vydání Večerník spočítal podle rozsudku Krajského soudu v Brně, že na jaře roku 2016 skončí třináct a půlletý trest pro vraha mladé barmanky z baru ESO v Plumlovské ulici, načež se Petr Novotný dostane na svobodu. Jenže, ouha! Zatím ani oslovení pracovníci brněnského soudu nedokáží vysvětlit, jak je možné, že syn známého manekýna Oděvního podniku Prostějov je už na svobodě! A to snad již více jak přes rok!

Večerník se proto v pátek rozjel do Bílovic, kde Petr Novotný bydlí v domě po svém otci, který tu kdysi provozoval malou zoologickou zahradu. Přestože jsme na něho v několika časových úsecích zvonili, neotevřel. „Ano, pan Novotný tu žije už přes rok, pustili ho nějak dřív. Viděla jsem ho párkrát. Je zamlklý, řekla bych takový plachý. Skoro vůbec ale nevychází z baráku. Jen občas sedne do auta a odjede, za hodinu je ale zpátky,“ poskytla nám informace jedna z mnoha sousedek, které Večerník v pátek oslovil.

BÍLOVICE Pachatel vraždy mladé barmanky z baru ESO v Plumlovské ulici ze dne 18. ledna 2002 je již na svobodě. A vrátil se přímo domů, momentálně bydlí v baráku po svém otci přímo v Bílovicích. Místní občané Večerníku potvrdili, že tu a tam ho vídávají, ale opravdu jen zřídka. Petr Novotný je podle nich zamlklý a z domu vychází jen velmi sporadicky.
Když se Večerník za Petrem Novotným v pátek odpoledne vydal do Bílovic, na několikeré zvonění vůbec neotevřel. Před domem však stál jeho luxusní vůz. „Ale jo, určitě je doma! To on vám neotevře, stejně jako nikomu tady. Ven chodí jen jednou za čas, vždycky sedne do auta, někam odjede a za hodinu je zpátky. A pak zase třeba tři dny nevychází. Vykládá se, že na podzim byl jednou tady v hospodě, nedopadlo to pro něj ale příliš dobře...,“ prozradila Večerníku jedna z nejbližších současných sousedek Petra Novotného. Jméno, stejně jako ostatní lidé, si nepřála zveřejnit. Servírka z místní hospody nám však nepotvrdila, že by Petr Novotný měl se štamgasty problém. „Všichni tady vědí, co udělal, avšak že by došlo k nějakému konfliktu, to jsem neviděla. Byl u nás v hospodě víckrát, nicméně seděl sám a nikdo s ním ani žádnou řeč nezaváděl. On spíš ale chodí do restaurace v Kostelci na Hané,“ prozradila Večerníku hospodská.
Další sousedé, se kterými jsme se dali do řeči, potvrdili, že občas Petra Novotného potkávají. Podle nich je plachý, uhýbá pohledem, ovšem vždy slušně pozdraví. „Zkazil si život sám. Jeho tátu jsme tady všichni znali jako poctivého a slušného chlapa. Však se taky kvůli němu utrápil k smrti,“ nechala se slyšet žena, která byla ze všech sousedek Petra Novotného nejvýřečnější. „Když ho policajti tenkrát sebrali, měl dva dny po svatbě. Pro rodinu nevěsty to byl takový šok, myslím, že do měsíce byli rozvedeni. Rodiče té holky se v Petrovi dřív viděli, byla to dobrá partie z bohaté rodiny. Vždyť otec byl známý manekýn Oděvního podniku Prostějov, pak měl prosperující firmu na oděvní odpad a založil si tady v Bílovicích takovou malou zoologickou zahradu. Jenomže kdo by chtěl mít za manžela a vůbec v rodině vraha, že?,“ uvedla sousedka, které by podle jejích vlastních slov vůbec nedělalo problém se s Petrem Novotným dát do řeči. „Podívejte se, své si odseděl a jsem přesvědčena o tom, že toho lituje. Vraždil kvůli penězům, co prohrál v automatu, tak snad se z něho teď zase nestane gambler,“ míní žena z Bílovic s tím, že prý občas za ním přijde i nějaká mladá dáma.
Večerník se poté ještě několikrát zkoušel na Petra Novotného dozvonit, ale marně. Škoda. On sám tak mohl (a pořád může) veřejnosti alespoň částečně vysvětlit svůj ohavný čin z poloviny ledna roku 2002. A třeba se i na dálku omluvit pozůstalým po mladé servírce...



CO JSME SE DOZVĚDĚLI O VRAHOVI MLADÉ BARMANKY?
➢ Petr Novotný téměř nevychází z domu
➢ Jeho manželka se s ním rozvedla měsíc poté, co ho zatkli
➢ Otec Petra Novotného se utrápil k smrti
➢ Občas si vyjde na pivo, v hospodě
s ním ale nikdo nemluví
➢ Jednou denně odjede z Bílovic
svým luxusním autem,do hodiny je ale zpátky
➢ Navštěvuje ho záhadná mladá žena

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...