Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

10 plotNový úsek cyklostezky na Okružní ulici, mimochodem podle reakcí občanů nepříliš povedený, nepřivítali jenom cyklisté. Vzhledem k trasování bylo nutné posunout plot Základní školy Prostějov, ul. Dr. Horáka v místě ohraničení školního hřiště. „Docela se nám to hodilo, protože to znamenalo vybudování nového plotu, který už byl potřeba,“ přitakala statutární zástupkyně ředitelky školy Jindřiška Marková.

V zásadě by na tom měla škola díky tomuto faktu „vydělat“, to by ovšem nesmělo, jak se už několik týdnů zdá, stavebníkům dojít pletivo. Dala by se tak primárně vysvětlovat několik decimetrů široká díra v rohu plotu, kde do Okružní ulice ústí Bulharská.
A aby toho nebylo málo, o kus dál směrem ke školní budově zívá v novém plotě další díra, prostřižená odshora až po zem. Podle stop bylo možné usuzovat, že si snad někdo potřeboval zkrátit cestu!
Pokud se kdosi chtěl mermomocí dostat do areálu, mohl pohodlně využít onen zmíněný „nedodělek“. „Tak to zjistím u pana školníka, jestli o tom ví, já osobně tudy nechodím, takže o stavu plotu směrem do Okružní ulice netuším,“ přiznala Marková. Jelikož je škola městským zařízením a jde tedy o městský pozemek, zajímal se Večerník o situaci přímo na magistrátě.
„Nic není ztraceno, zmíněný plot jsme totiž jako město zatím nepřevzali,“ glosovala případ náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Podle vyjádření firmy Skanska totiž plot stále nelze považovat za dodělaný. „V průběhu tohoto týdne dojde k inspekci díla, zjištění stavu a teprve následně budeme stavbu přebírat do majetku města. Vámi zmiňované díry v oplocení jsou zatím v majetku stavební firmy,“ ubezpečila Večerník Hemerková.
Stav plotu samozřejmě Večerník překontroluje také.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...