Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 tankodromV závěru loňského roku prostějovský VaK vybudoval v Okružní ulici zbrusu novou kanalizaci okolo parkoviště před supermarketem Kaufland. Jenže ouha, hluboké výkopy byly po dokončení jen zahrnuty hlínou a tak tomu zůstalo dodnes. A chodci, cyklisté a hlavně řidiči nadávají jako špačci!

„Celý jeden jízdní pruh silnice je jako tankodrom. Když je volno, snažím se jet v protisměru, abych šetřil auto. Když ale proti mně někdo jede, musím pochopitelně uhnout, tím pádem chtě nechtě jedu po té rozflákané části vozovky,“ přišel si do redakce Večerníku postěžovat jeden z našich čtenářů. „Vodovody a kanalizace tady ukončily práce v polovině prosince a ať mi nikdo neříká, že dosud neměly čas uvést silnici do původního stavu, jak jim to ukládá zákon,“ dodal rozhněvaný muž.
Večerník se samozřejmě začal pídit po tom, jak je možné, že dva a půl měsíce po ukončení prací na nové kanalizaci nebyl investor schopen položit v Okružní ulici nový asfaltový koberec. „Tuto investiční akci jsme skutečně ukončili v závěru loňského roku, a protože přetrvávaly teploty pod bodem mrazu, zasypaný výkop jsme pouze zhutnili. Bohužel, během ledna ani února nám počasí nedovolilo položit asfalt, navíc obalovny nejsou ještě v provozu, tudíž ho není ani kde brát. Všem občanům se omlouváme, ale hned jak to bude možné, nový asfaltový koberec samozřejmě položíme.
Z technologického hlediska ovšem nesmí mrznout, protože asfalt by se díky vysokému dopravnímu provozu znovu rozdrolil,“ vysvětlil Večerníku Pavel Řepka, ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Prostějov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...