Dobré ráno, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 fesak hubertKam se na tohle hrabe Ordinace v růžové zahradě! Koncem loňského února vás Večerník informoval o návratu odsouzeného sňatkového podvodníka z Prostějova Miroslava Janiše (56). Ten o statisíce korun obíral ženy už několik desítek let. Rok a půl po svém odsouzení si „Fešák Hubert z Bulharské“ vyhlédl další ženy...

Jednou z dalších obětí prostějovského sňatkového podvodníka se stala i osamělá Libuše M. Stejně jako spoustě dalších i jí tento muž přislíbil společný život. Paní Libuše pak kvůli němu prodala svůj byt v Rožnově pod Radhoštěm. Byla totiž přesvědčena, že právě v něm našla své životní štěstí, o které se nechce nechat připravit. Už tehdy jsme upozorňovali, že žena je v nebezpečí a hrozí, že o 1 150 000 korun, které za svůj by dostala, přijde. Tak se i stalo. Nyní ze všech sil bojuje o to, aby své peníze dostala zpět.
Z části finančních prostředků za dům Miroslav Janiš s Libuší Mikulenkovou „na polovinu“ koupili malý domeček v Plumlově. Kupní smlouva zněla na sedm set tisíc korun. Následně však Miroslav Janiš Libuši Mikulenkovou z tohoto domu vyštval a ona musela přespávat po ubytovnách. Rozhodla se tedy na něj podat trestní oznámení a celou věcí se začala zabývat Policie ČR.
Právě vězení, které tomuto chlapíkovi reálně hrozí, se Miroslav Janiš bojí jako čert kříže. Nasadil tedy všechny páky a přiměl Libuši Mikulenkovou, aby se do Plumlova vrátila. A ona nejenže jej poslechla, ale dokonce stáhla svá předchozí trestní oznámení, která podala po spolupráci s právníkem! A to i přesto, že Miroslav Janiš mezitím z domu „vyházel“ její věci, které si do Plumlova přinesla z Rožnova pod Radhoštěm.
„Jednalo se například o přístroj na výrobu kávy a další věci. Celkem toho bylo asi za čtyřicet tisíc korun. Peníze mi prý vrátí, zatím mi koupil něco za asi tři tisíce korun,“ prozradila v úterý minulého týdne Libuše M., která přes všechna zklamání stále doufá, že se všech svých peněz někdy opět dočká. „Domeček v Plumlově se prodává. Ústně jsme se domluvili, že po jeho prodeji mi pan Janiš dá milion korun a vyrovná se se mnou, i co se týče těch ztracených věcí. Věřím, že se tak i stane, na dům už mají být vážní zájemci,“ uzavřela Libuše M., která rozhodně není jedinou napálenou. Další ženě z Prostějova pan Janiš dle jejích slov už několik let dluží asi půl milionu korun.
Šestapadesátiletého Miroslava Janiše se Večerníku podařilo zkontaktovat. „S paní Libuší se vyrovnám, a to až prodáme dům v Plumlově. Kolik ji dám, to vás nemusí zajímat,“ reagoval muž, který jakýkoliv další rozhovor na dané téma odmítl. Přitom dle našich informací tento sňatkový podvodník ve svých rejdech pokračuje i nadále.
Přestože tedy vše kolem Miroslava Janiše připomíná „červenou knihovnu“, v jedné věci se to od zamilovaných příběhů pro ženy zásadně liší. Tohle totiž prostě skončit dobře nemůže...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...