Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 raskovaNepříliš veselé období, co se týká zdravotního stavu, prožívá první náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov Alena Rašková. Ovšem skutečnost, že kvůli prodělanému zánětu kyčelního kloubu musí nyní chodit pouze o berlích, bere s naprostým humorem. Ostatně, její kolegové rovněž...


„S pohybem mám potíže delší dobu, protože už jsem se narodila s nedorostlými stříškami v oblasti kyčelních kloubů. V posledních letech se vše začalo projevovat ve větší míře, v současnosti mám silnou artrózu. No a v listopadu loňského roku jsme si udělali pěkný výlet do přírody, ze kterého jsem se ale já nemohla dostat ani zpátky domů. Postihl mě prudký zánět kyčle a bylo po parádě...,“ popsala exkluzivně Večerníku své zdravotní patálie Alena Rašková.
To ale nebylo všechno, během ledna tohoto roku, kdy první náměstkyně brala léky utišující bolest, odhalil nemilosrdný rentgen nekrózu hlavice kyčelního kloubu. „Jediné, co se s tím dá dělat, je výměna celého kyčelního kloubu, takže koncem dubna jdu na totální endoprotézu,“ prozradila Rašková.
Svůj úděl ale nese velice statečně. A to i přes pichlavé, nicméně v dobrém myšlené narážky svých kolegů. „Když tady nebudu, bude mě zastupovat moje první náměstkyně. Ale dejte si pozor páni novináři na nejapné otázky, kolegyně Rašková má v rukách nebezpečnou zbraň. Co kdyby někoho z vás těmi berlemi přetáhla,“ pronesl se smíchem na nedávné tiskové konferenci rady města primátor Miroslav Pišťák.
„Tam kde my parkujeme auta, tam by naše paní kolegyně měla před začátkem pracovní doby nechat i svoje berle,“ dodal primátorův náměstek Jiří Pospíšil.
„Každý si ze mě dělá srandu. Když jdu na záchod, pan primátor mi napíše půlhodinové náhradní volno! Na druhé straně vypadám teď jakoby silnější, taková vyzbrojená. Dokonce mi někteří kolegové doporučili, ať si na spodek berlí nasadím ostré bodce, udělám si z nich oštěpy a vezmu si je na jednání zastupitelstva. Že prý bude opozice koukat,“ směje se.
Když se Večerník pozorně zadíval na berličky prostějovské političky, všiml si dvou odrazových sklíček na rukojetích. „No jistě, můžu s nimi dokonce až na silnici. I když pan Vafek z policie by mi jistě vyčetl, že ty odrazky nemám i na zadní straně berlí,“ zasmála se oblíbená politička ČSSD.
Na závěr první náměstkyně primátora už ale s vážnou tváří podotkla, že při vlastních patáliích s chůzí je mile překvapena vstřícností a ochotou lidí. „Třeba když jsem byla nakupovat v supermarketu, tak ke mně přijel pán na invalidním vozíčku a celý nákup mi naložil na vozík a dovezl ho až k pokladně. Možná to není s naší společností až tak zlé, jak se říká,“ uzavřela toto téma nedávnou historkou Alena Rašková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...