Dobré poledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 moravaTa zpráva z loňského léta zapůsobila na drtivou většinu především mladé generace jako červený hadr před očima statného býka. Prostějovští radní se na základě petice občanů z Olomoucké ulice a okolí začali zabývat možností novou vyhláškou omezit provoz v Disco Clubu Morava pouze do 22.00 hodin. Důvod? Stížnosti na rušení nočního klidu a výtržnosti. Ale kdeže loňské sněhy jsou...

Petice nespokojených občanů čítala více jak stovku podpisů. Objektivně řečeno, nebylo divu, že si lidé stěžovali. Víkendové noci totiž pro ně byly utrpením. Rozkopané popelnice, vyražené domovní dveře, zvonění na zvonky u vchodů, pomočená vrata.
A s tím vším spojený řev opilých lidí vracejících se ulicí z Disco Clubu Morava.
„Bylo nám vytýkáno, že proti těmto problémům nic neděláme. Chceme však dát jasně najevo, že celou situaci hodláme kategoricky řešit. Jednáme o nové vyhlášce města upravující provozní dobu diskotéky do dvaadvacáté hodiny,“ uvedl v závěru srpna loňského roku Miroslav Pišťák, primátor Statutárního města Prostějova. Už jenom toto vyjádření vzbudilo obrovskou odezvu na druhé straně, na svět se dostal protest s desetinásobkem podpisů mladých lidí, kteří horovali za zachování nočního provozu Disco Clubu Morava. I na základě této protipetice prostějovští radní oproti původním snahám omezit provozní dobu tak trochu „změkli“.
A jaká je situace dnes? Stížnosti už prakticky vymizely, přitvrdit ale museli strážníci městské policie. „Nadneseně řečeno, nyní už žádná kauza Morava neexistuje. Už několik měsíců využíváme kamerový systém města k monitorování situace v Olomoucké ulici během nočních hodin. A co hlavně, hlídky strážníků dozorují vstup do provozovny Morava v nočních hodinách, měří hladinu zvuku a bedlivě dohlížejí na veřejný pořádek. Od zahájení těchto opatření se počet nahlášených přestupků proti veřejnému pořádku snížil na minimum,“ sdělil Večerníku Jan Nagy, velitel Městské policie Prostějov. „Třeba letos jsme zaznamenali jednu jedinou stížnost na hluk návštěvníků diskotéky venku na ulici,“ dodal s uspokojením.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...