- 16. únor 2015
- 1009x
Fotogalerie: Ve Společenském domě byly v neděli dopoledne ještě k vidění reklamy z předchozího plesu firmy Koutný a už se chystalo prostředí k další významné akci. Prostory „Kaska“ totiž hostily v pořadí už čtvrtý Restaurant Day. „Květen, srpen, listopad, únor. Obsáhli jsme už celý rok,“ vypočítala s úsměvem u vchodu Milada Sokolová, předsedkyně pořádajícího Okrašlovacího spolku města Prostějov.
A přece to byla v určitém směru premiéra. „Předchozí akce jsme začínali po obědě a lidé nám říkali, že schválně neobědvali, a že bychom měli začít dřív. Tak jsme jim vyšli vstříc a začátek posunuli už na jedenáctou,“ vysvětlila Sokolová.
Účinek byl neskutečný. Mezi otvírací hodinou a polednem prošly oběma patry stovky návštěvníků, od seniorů přes rodiče s dětmi, mladé páry až po nejmladšího hosta, choulícího se u maminky v klokance. Podobně jako v listopadu, i tentokrát už několik stánků po hodině nemělo zájemcům co nabídnout, přestože bylo navařeno hodně porcí. „Čokoládoví cvrčci a červíci byli za čtvrthodiny pryč,“ zmínila jeden z dnešních rekordů Sokolová.
Počet „kuchařů“ se o jeden snížil na pětadvacet, protože minule vařila i sama hlavní pořadatelka. Ta tentokrát představila poměrně neznámý druh amatérského sportování, tzv. Street Workout. „Je to cvičení vahou vlastního těla, chtěli jsme zpestřit návštěvníkům dnešní den krátkou ukázkou. Málo se o těchto aktivitách v Prostějově ví, přitom se jedná o další protidrogovou prevenci u mladých lidí,“ vysvětlila prostějovská zastupitelka motivy k pozvánce těchto sportovců.
A co bylo kulinářsky nejatraktivnější? Největší fronty se stály na suši rodiny Zapletalových. „Je to náš společný koníček, představili jsme nejrůznější druhy suši. Byli jsme v Japonsku, absolvovali jsme kurzy vaření v Brně, na Restaurant Day jsme podruhé,“ představil své speciality Petr Zapletal, který profesně pracuje nikoli za kuchyňským, ale kancelářským stolem.