Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

06 kino mostkoviceA je to tu zase! Ubytovna v budově bývalého kina v Mostkovicích je místem, kam policisté míří asi nejčastěji v rámci celého regionu. Minulé pondělí zde řádil dvaatřicetiletý zuřivec, který napadl jednoho z návštěvníků baru. Vyhrožoval mu smrtí a to samé opakoval i směrem k policistům, kteří jej přijeli zpacifikovat. A to nebylo zdaleka vše! Každý policejní zásah přitom stojí obecní kasu peníze...

V mostkovickém kině by si Policie České republiky mohla zřídit snad i pobočku. Týdně sem totiž vyjíždí hned několikrát. Nejinak tomu bylo i v průběhu toho uplynulého. Opilý rabiát zde řádil hned v pondělí 2. února. „Ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu je podezřelý dvaatřicetiletý muž. Tohoto protiprávního jednání se měl dopustit tím, že před jedním z restauračních zařízení v obci na Prostějovsku ze zatím přesně nezjištěných příčin slovně vyhrožovat fyzickým útokem a likvidací muži ve stejném věku,“ popsala incident Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.
Opilý agresor ale svého chování nemínil nechat ani po příjezdu policejní hlídky. „Účinkem se minuly opakované výzvy, naopak se snažil utéct a tak policisté využili svého zákonného oprávnění, když proti muži použili donucovací prostředky. Záhy jej tak zadrželi, nasadili mu pouta a převezli na služebnu, kde ho umístili do cely,“ prozradila dále tisková mluvčí krajské policie. Ani to ale nebyl konec jeho řádění. „Přímo na služebně vyhrožoval fyzickou likvidací a jednoho z policistů se snažil napadnout. Důvody jeho jednání jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedla Urbánková s tím, že v případě prokázání viny hrozí podezřelému za tři trestné činy až tříletý pobyt za mřížemi.

Napadený: „Útočník byl opilý a asi pod vlivem drog“

Večerníku se podařilo kontaktovat napadeného muže. „Zaútočil na mě úplně nesmyslně hned, jak jsem vstoupil do dveří. Byl opilý a možná i pod vlivem drog. Rvát jsem se s ním nechtěl, proto jsem zavolal policisty, které také napadl,“ svěřil se nám svědek, který si nepřál být jmenován. Už ve středu byli policisté v kině zpět. „Nová správkyně objektu se chovala arogantně a dostala se do sporu s nájemníky. Došlo k další rvačce, které jsou tu téměř na denním pořádku,“ prozradil Večerníku další ze svědků incidentu. „Šlo o přestupek proti občanskému soužití, který bude zaslán správnímu orgánu k projednání,“ potvrdila událost tisková mluvčí krajských policistů. Na otázku, jak často policisté v ubytovně v budově bývalého kina v průběhu uplynulého měsíce zasahovali, nám však neodpověděla.

Starosta: „Další bydlení pro sociálně slabé místo dětského táboru nechceme!“

Ohledně četnosti policejních zásahů jsme se tedy obrátili na starostu obce. Ten už byl výrazně sdílnější. „Je to pořád dokola! Vždy, když u nás policisté zasahují, tak nám na obec přijde složenka na zaplacení jednoho tisíce korun. Měsíčně tak z rozpočtu zaplatíme i osm tisíc korun,“ tvrdí starosta Mostkovic Jaroslav Peška, který si kromě toho od místních už vyslechl desítky stížností na chování nájemníků ubytovny. „Problémy jsou s neustálými rvačkami, hlukem i pobíhajícími psy,“ upřesnil Peška.
V Mostkovicích přitom hrozilo, že zde vznikne další ubytovna pro sociálně slabé. A to v areálu bývalého dětského táboru pod hrází plumlovské přehrady. „Zájem o koupi měla také paní Lenka Skácelová. Ze strany místních se proti tomu zvedla obrovská vlna nevole. I proto jsme se rozhodli tábor od Olomouckého kraje odkoupit. Přestože původní cena byla šest milionů korun, podařilo se nám ho získat za třetinu,“ prozradil Večerníku Jaroslav Peška.
Obec tak v současnosti pro tábor hledá využití. „Zřejmě nám poslouží pro rozšíření mateřské školky. Nicméně to si bude vyžadovat finance, které chceme získat z dotací,“ naznačil starosta výhled do budoucna.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...