Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 policie prednaska1Dne 11. 2. 2015 od 10:00 hodin proběhla ve spolupráci Policie ČR Prostějov a Zdravého města Prostějov ve velkém sále kulturního klubu Duha ve Školní ulici v Prostějově beseda se seniory s názvem "Musíme se bránit, aneb rizika internetové komunikace".

Jak už napovídá název, tématem besedy byl bezpečný pohyb v prostředí Internetu. Kromě zásad bezpečného pohybu v kyberprostoru byli účastníci akce seznámeni s riziky moderních komunikačních prostředků jako jsou instant messengery a e-mail, diskutovalo se o záludnostech nakupování na Internetu, aktuálních trendech kyberzločinnosti zejména ve vztahu k dospělé populaci a seniorům a na závěr byli poučeni o možnostech pomoci a získávání informací ke své obraně, případně pro řešení na nich již spáchaného protiprávního jednání.

Přesto, že většina mladých lidí si určitě myslí, že se kyberprostor seniorů netýká, statistiky uvádějí něco jiného. Síť internet je otevřená všem lidem bez rozdílu věku. Podle dat z Českého statistického úřadu užívalo Internet v roce 2014 27,4% osob ve věku 65 - 74 let, což je přibližně 260 000 osob. Ve věkové kategorii 55 - 64 let je počet aktivních uživatelů dokonce 58%, takže lze očekávat další růst počtu i těch nejstarších uživatelů.

Zájem o Internet a jeho bezpečné užívání se ukázal i dnes v Prostějově, protože na akci se dostavily dvě desítky seniorů, kteří se do hodinu a půl trvající besedy aktivně zapojovali a přispěli tak svými mnoha dotazy k jejímu průběhu.
07 policie prednaska207 policie prednaska3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...