Dobré dopoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 op bangladesKdyž koncem června došlo k odstřelu budov v areálu ve Vrahovicích, Večerník psal, že „Pohřeb Oděvního podniku sledovala celá republika“. Titulek nebyl úplně přesný, protože této události přihlížel zřejmě celý svět! Zpráva o ní pronikla i do hodně exotických končin...


Kvůli odstřelu šesti budov OP vyrazila do Prostějova mimo jiné i Nadirah Mujumdar, reportérka bangladéšské televize. Její pětiminutová reportáž nyní koluje i s českými titulky po internetu, kde má její sledovanost obrovský úspěch.

V souvislosti s demolicí objektu mluví i o tragédii nedaleko bangladéšského hlavního města Dháky. Pří zřícení osmipatrové továrny, kde se šilo oblečení pro takové značky jako například Benetton, zemřelo jedenáct stovek lidí a dalších dva a půl tisíce bylo zraněno. Krátce před tragédií upozorňovali dělníci vedení podniku na možná rizika, vedení fabriky je však nahnalo zpět s tím, že jim jinak nedá dvouměsíční plat.
„V České republice si ovšem továrnu zbořili sami. Jak ironické,“ poznamenala Nadirah Mujumdar, která u nás stihla vyzpovídat řadu bývalých zaměstnankyň Oděvního podniku. „Myslím, že za krach podniku může vedení, které to celé vytunelovalo,“ míní na kameru jedna z nich. V reportáži se rovněž mluví o tom, že někteří zaměstnanci bangladéšské továrny brali méně než třicet korun denně, což představuje maximálně devět stovek měsíčně. Srovnáme-li to se statisícovými platy, které si domů odnášelo vedení „ópéčka“, pak se nelze divit, že fabrika přes všechen um svých zaměstnanců přestávala být na světových trzích dlouhodobě konkurenceschopná.

ODKAZ NA VIDEO: www.youtube.com/watch?v=_A5cgLjuaWc

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...